Lluïda Festa de la V(B)ellesa a l'Esquirol

Aquest diumenge 1 de maig es va celebrar al pavelló municipal de l'Esquirol la Festa de la V(B)ellesa dedicada a totes aquelles persones majors de seixanta anys que resideixen als pobles de l'Esquirol, Cantonigròs, Sant Martí Sescorts i Sant Julià de Cabrera.

L'acte, organitzat per l'Ajuntament, que enguany va comptar amb més de 180 veïns i veïnes del municipi, gairebé el doble que els darrers anys i sense les restriccions de la pandèmia, es va iniciar amb l'obertura de l'exposició d'artesania local i va seguir amb un vermut servit per la Cabrerès Associació de Comerciants. Com és habitual, la música va ser present durant tota la festa i el trio musical amb Nina, Samuel i Bernat va ser el primer a pujar dalt de l'escenari per acompanyar amb les seves cançons aquest vermut previ al dinar.

Tots els presents, conjuntament amb la regidora de Benestar, Alba Molas i l'alcalde de l'Esquirol, Àlex Montanyà van celebrar poder-se trobar de nou. Durant aquesta festa es va preparar un racó del pavelló per fer una sessió fotogràfica, amb el fotògraf i veí José M. Pecci, on tots els presents podien fer-se un retrat d'estudi que serà un record i regal d'aquesta diada.

La festa es va cloure de nou amb música, del grup amateur de veïns i veïnes, petits i grans de Cantonigròs, CantoniPlay; amb cançons de Joan Perez Reidecors i també del trio musical Nina, Samuel i Bernat Riera.

LA POMA

A la portada de la invitació de la Festa de la V(B)ellesa veureu que hi ha un traç que representa una poma. La poma és una fruita que, un cop madura i collida de l'arbre, aguanta molt temps en bon estat i sembla que no hagi de caducar mai. Per una poma, maduresa no és fi. És continuïtat, resiliència, permanència i longevitat. Longevitat sense perdre les propietats. Per això s'associa la poma a la salut.

De fet, en moltes cultures i tradicions, la poma és concebuda com un símbol d'eterna joventut. I encara més. També és símbol d'immortalitat, renaixement, amor i saviesa i com un mitjà d'accés al coneixement.

I en defensa de l'honor de la poma, que té la fama de ser la fruita prohibida i protagonista del pecat original, dir-vos que en cap moment la bíblia parla d'una poma. S'hi utilitza, només, la paraula "Fruit". Sembla que van ser els pintors del renaixement que van decidir que seria la poma la fruita de la temptació. I no és estrany perquè, quantes fruites madures poden ser una temptació durant tant de temps?

Som pomes. Som temptació.