Cultura

Nombroses són les activitats culturals que es desenvolupen al llarg de l’any al municipi, des de l’ajuntament es considera un eix vertebrador de la vida quotidiana dels veïns  i és per això que es col·labora  activament i es promou, la organització de diferents activitats culturals.
Però no tan sols vetlla per les activitats, pròpiament dites, sinó que també vetlla pel patrimoni cultural del municipi.

Cal destacar:

  • Collsacabra Creix. Cicle anual d’activitats culturals que diversifica els eixos d’actuació amb la intenció de repercutir a tot el municipi i arribar als interessos del màxim de població. Les activitats destacades són:

    • La Pollancreda.mus (finals de juny a L'Esquirol)

    • Festivalet del Collsacabra (mitjans de juliol a Cantonigròs)

    • Cap de setmana de música barroca (principis de setembre a Sant Martí Sescorts)

 

Tècnic de Cultura

Xavier Capdevila

cultura@lesquirol.cat

De dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h

Entitats culturals

Associació Cultural TAI-A-TREROS

Els TAI-A-TREROS de l’Esquirol és un grup amateur de teatre que es va formar durant la temporada 1993/1994 sota la direcció d’Elisa Crehuet. El treball és bàsicament de creació pròpia a partir de les improvisacions dels actors. A part de pujar als escenaris, també ha participat en diferents actes d’animació en locals i carrers. Els diferents treballs s’han representat arreu de Catalunya.
Dades de contacte
Ctra. Quatre Camins, 08511
L'Esquirol
938 568 833

Comissió de Festes del Carrer del Pont

Dades de contacte
Carrer del Pont, 8, 08511
L'Esquirol

Coral Loreley

Han transcorregut molts anys des que mossèn Carles Izquierdo, pels volts del 1980, va encoratjar un grup de gent a crear un cor per animar els actes litúrgics. En aquells moments es va començar a gestar el que seria poc després la Coral Lorelei, que va orientar els seus interessos vers el cant popular català i d’arreu del món. El nom inicial fou la Coral del Poble, però després el grup va escollir el nom de Coral Lorelei, el nom d’una cançó popular original d’Alemanya. La Coral fa un servei important al municipi. Acudeix sempre allà on es requereix la seva presència, sigui en actes litúrgics, en actes de caràcter social o en esdeveniments culturals.
Dades de contacte
Carrer Nou, 1 baixos, 08511
L'Esquirol
corallorelei@gmail.com

Escola Municipal de Música “El Faristol”

Escola Municipal de Música, servei públic dels Ajuntaments de Roda de Ter i L'Esquirol que dóna servei a 145 alumnes a partir dels 4 anys, amb una oferta instrumental àmplia i adaptada les necessitats.
Dades de contacte
Carrer Ramon Martí 42. Edifici Can Planoles, tercera planta, 08510, Roda de Ter
938 500 585
escola.faristol@gmail.com

Fundació Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Dades de contacte
Carrer Major 35, 08569
Cantonigròs
fimc@fimc.es