L’Ajuntament rebrà una subvenció per la utilització d'energies renovables

L'Ajuntament de l'Esquirol ha aconseguit un ajut econòmic en el marc del programa Clima BM-Rural. Aquest programa vol estimular la instal·lació de les calderes de biomassa al territori, tant en el sector públic com privat, amb això s'aconsegueix que es vagin renovant les antigues calderes alimentades, normalment, per combustibles fòssils, les emissions de CO2 de les quals eren molt altes. Aquesta iniciativa implica que qualsevol particular, empresa privada o pública dels territoris rurals que participin amb aquest programa de cooperació, i que vulguin instal·lar una caldera de biomassa percebin 9,70€ per tona de carboni que hagin deixat d'emetre. En concret es calcula que l'Ajuntament de l'Esquirol, amb la instal·lació de la caldera de biomassa a la zona esportiva, unes 86,28 tones anuals d'emissions de CO2 a l'atmosfera, que es tradueix a un ajut anual de 836,92€ anual durant aquests propers 4 anys. Al mateix temps el programa també suposa un seguiment gratuït dels consums de biomassa fins el 31 de desembre de 2019 i una verificació anual de les emissions de la caldera de biomassa.

Aquesta actuació està integrada en el programa de cooperació dels grups Leader, més ampli anomenat "Energia i Forest" i que té per objectiu la implamentació de la biomassa i la recoperació de la gestió forestal.

Aquest projecte està liderat per l'Associació Leader del Ripollés Ges Bisaura i l'Ajuntament de l'Esquirol. Hi ha pogut participar perquè forma part del grup Leader ADRINOC que és un dels grups que hi participen. El senyor Joan Callejón, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Esquirol és el representant del territori del Collsacabra que periòdicament assisteix a les juntes de govern i reunions d'ADRINOC (Olot - Garrotxa)