Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra

La Fira de Muntanya de Vic, es celebra des de fa més de 30 anys. Aquest certamen, que es va iniciar de la mà del Club Esquí Vic, ha anat cobrint etapes quasi sempre amb un èxit destacat. Tot i que els seus inicis estaven especialitzats amb el món de l’esquí amb el pas dels anys va ampliar l’oferta fins arribar a aglutinar tot tipus d’expositoirs relacionats amb l’esport i les activitats a l’aire lliure.

El Mercat d’Ocasió és un dels esdeveniments de la Fira que any rere any gaudeix de plena salut, sempre concurregut. Hi trobem també la Zona Outlet i la presentació de nous productes per gaudir de les diferents modalitats esportives.

Les activitats d’exterior tenen un fort pes en l’economia de la comarca, resulta realment fàcil trobar moviments entorn a la promoció d’aquests. Tan és així que entorn al 2000, diverses associacions representatives del Collsacabra (Tavertet, Rupit i l’Esquirol) amb el suport dels ajuntaments, es reuneixen per plantejar diferents actuacions conjuntes. És entre aquestes actuacions que es comença a parlar de la possibilitat d’organitzar una Fira. És al 2002 quan es decideix impulsar i crear la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra.

Durant 11 edicions la fira va ser itinerant pels municipis del Collsacabra (Tavertet, l’Esquirol, Cantonigròs i Rupit i Pruit). Va ser el 2013 quan es va acordar unir esforços i des del 2014 se celebra la Fira tal i com la coneixem ara Fira de la Muntanya que proposa diferents activitats en dos escenaris diferents: Vic i el Collsacabra.

Des del passat 2015 la Fira de Muntanya es celebra juntament amb la Fira del Llibre de Muntanya. Aquesta simbiosi ha reforçat la viabilitat de les dues fires i les ha revitalitzat beneficiant les dues manifestacions. Esperem que aquesta fórmula sigui de futur i possibiliti un cert creixement que pugui conduir la Fira a nous horitzons.

Aquesta nova edició de la Fira proposa activitats per dos caps de setmana i s’iniciarà el 5 de novembre i finalitzarà una setmana més tard, el 13 de novembre.

 

Adjunt noticia: Image icon Download 0001.jpg (1.63 MB)