Afectacions del trànsit a la carretera C-153 pel desplegament de la xarxa de fibra òptica

Obres pel desplegament de la xarxa de fibra òptica per la xarxa de carreteres de la Generalitat de Catalunya al municipi de l’Esquirol. Afectacions del trànsit a la carretera C-153,  des de Rupit i Pruit, Cantonigròs i l’Esquirol fins a Roda de Ter.


A banda de la connexió de les capitals de comarca el 2020 i els municipis al seu pas, la fibra òptica pública arribarà a tots els municipis catalans durant l’any 2024. Per fer-ho possible, el Govern de la Generalitat està teixint acords amb els ajuntaments d’arreu del país perquè la fibra òptica es pugui desplegar a través d’infraestructures que són titularitat també dels ens locals.

Obres a la C-153

Les obres de desplegament de la fibra òptica al Collsacabra van començar el passat 19 d'octubre a Rupit i Pruit i es fan en 2 etapes: obra civil i estesa de fibra; tenint com a previsió acabar el dia 29 de febrer de 2024 a Roda de Ter

Obra civil – afectacions al trànsit

Es compon d’una obertura amb una micro rassa en la calçada i instal·lació d'arquetes en terres limítrofes a la calçada. Aquesta activitat afecta el trànsit, per la qual cosa es talla la calçada en un sentit. Aquestes afectacions s'estan controlant per mitjà de semàfors amb intervals de 5 minuts en cada sentit, de dilluns a divendres entre les 8.00 i les 18.00 i aquests es van traslladant segons avança l'obra. Aquesta activitat durarà fins al pròxim 12 de gener acabant a Roda de ter.

Estesa de fibra òptica

Aquests treballs seran puntuals en les arquetes i no tindran afectació de trànsit, generant la menor incomoditat al trànsit de la via c-153. Aquesta activitat començarà el pròxim 13 de desembre i acabarà el 29 de febrer de 2024.

Avanç de l’​obra

La mitjana d'avanç d'obra per setmana és de 3 km i de 600 metres diaris, en virtut de tenir les condicions climàtiques òptimes. Els tancaments amb semàfor s'estan fent entre 200 i 300 metres d'acord amb la dificultat d'avanç de les màquines, amb senyalització de cons delimitant l'àrea de trànsit i àrea de treball per no crear confusions als conductors que hi transiten.

El desplegament de la fibra òptica és un projecte estratègic, amb l’objectiu de treballar per assegurar que tota la població tingui accés a uns serveis públics de qualitat, amb independència del seu lloc de residència. Com a principals avantatges de les obres que impulsa la Generalitat de Catalunya, soterrar el cablejat de fibra òptica en permet una millor protecció física i, especialment, en cas d’inclemències meteorològiques.

Per tal d’assegurar l’arribada efectiva de la fibra als municipis el projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.