Torna MUTS FESTIVAL, el festival que es fa sentir

31 de maig, 1 i 2 de juny a L'Esquirol

MUTS és d'un festival d'arts del moviment amb una clara aposta per una línia teatral, o més conegut amb la denominació dansa-teatre. La proposta està impulsada i finançada per l'ajuntament de L'Esquirol dins la programació cultural del CollsacabraCreix 2024. La curadoria de la programació va a càrrec d'Àngel Duran (qui també porta la producció i regidoria d'enguany) i Joana Rañé a càrrec dels tallers de dansa; ambdós artistes del municipi.

El MUTS 2024 arriba amb una programació ambiciosa, internacional i amb alguns dels artistes més reconeguts del panorama actual. En total es presentaran 4 peces (amb presència majoritària de creadores femenines) i una mostra dels tallers que van engegar al febrer.

Les activitats van començar al febrer, després de l'èxit dels tallers de dansa de l'any passat, s'ha obert una nova oportunitat amb tallers de més llarga durada que culminaran amb una creació i presentació dels alumnes, supervisada pel professor/a.

Els tallers s'han adreçat a diversos àmbits de la població, incloent-hi alumnes de l'Institut Escola El Cabrerès, usuaris de l'espai Activa't, residents del Casal de la Santa Creu i grups de dansa d'adults i adolescents. A través del treball comunitari, el MUTS vol teixir complicitats amb els veïns i veïnes per tal de fer-los partícips de l'esdeveniment, acostar els beneficis emocionals i de salut física que té el moviment i, sobretot, que sentin el festival com a seu.

La programació oficial arrenca el divendres 31 de maig amb amb una proposta d'alt nivell a l'espai de la Coope: DAS INNERE BEBEN de la coreògrafa NADINE GERSPACHER, una poderosa explosió d'emocions en facetes fascinants i peculiars.

El dissabte 1 de juny, també a la Coope, tindrem l'oportunitat de veure tres propostes de curta durada seguides: HEM DE PARLAR, de la Cia VERO CENDOYA; un espectacle de dansa-teatre que parla de les relacions familiars i els seus conflictes, TRADERE, de la Cia LAIA SANTANACH; una proposta de dansa contemporània i música electrònica en viu que investiga sobre la pràctica d'aquelles tradicions occidentals que sacrifiquen el cos per estima, creença i tradició i, per acabar, CLINCH, de l'esquirolenc ÀNGEL DURAN que ens presenta un treball que exposa la masculinitat més tòxica, instaurada en la competició, la negació i la confrontació a tot allò diferent.

Tancarà el MUTS Festival 2024 les actuacions dels participants dels tallers que van començar al febrer i han tingut una durada de cinc mesos. Estem molt contents de presentar el resultat d'aquest com a cloenda del festival. Hi han participat alumnes de primer d'ESO de l'institut-escola EL CABRARÈS, Espai Activa't, grup de dansa de L'Esquirol i residents del Casal de la Santa Creu. La mostra es dividirà en dues parts. A les 17 h, al pati del Casal de la Santa Creu, els participants del taller faran una mostra de la rutina que han estat portant a terme durant aquests mesos. A les 19 h, a la pista cooperativa, els grups restants presentaran PEDRA, PAPER, TISORA... una peça de dansa-teatre conjunta a on la temàtica comuna de creació a estat el joc.

DINS LA PROGRAMACIÓ DEL COLLSACABRA CREIX 2024

El 2022 l'Ajuntament de L'Esquirol, juntament amb tres artistes del municipi vinculats a les arts del moviment, van organitzar un cicle de dansa de dos dies on van presentar algunes de les seves propostes alhora que van convidar altres grups escolars a presentar una mostra dels seus treballs coreogràfics. Vist l'èxit de les dues jornades i la gran rebuda del públic, el 2023 l'Ajuntament de L'Esquirol va apostar per engegar aquest projecte de festival anual


Actuacions

 

Divendres 31 de maig​

20 h La Cooperativa de L'Esquirol

  • Cia Nadine Gerspacher - DAS INNERE BEBEN 70 min.

 

 

Dissabte 1 de juny

20 h La Cooperativa de L'Esquirol

  • Cia Vero Cendoya - HEM DE PARLAR 20 min.
  • Cia Laia Santanach - TRADERE 20 min.
  • Angel Duran Performing Arts - CLINCH  23 min.

 

Entrades +INFO
DAS INNERE BEBEN - Cia Nadine Gerspacher

Diumenge 2 de juny

17 h Casal de la Santa Creu

  • Mostra de la rutina que han estat portant a terme durant aquests cinc mesos de taller.

​19 h La Cooperativa de L'Esquirol

  • Tallers MUTS - Pedra, paper, tisora...

Entrades +INFO
Pedra, paper, tisora... foto: Pep Duran
Entrades +INFO
HEM DE PARLAR - Cia Vero Cendoya
TRADERE - Cia Laia Santanach
CLINCH - Angel Duran Performing Arts

TOTES LES ENTRADES ABONAMENT 3 DIES