Voluntariat l'Esquirol 2016

El projecte de voluntariat és un camp de treball d'aprenentatge que s'organitza per tercer anys consecutiu a través de les regidories de joventut i benestar social de l'Ajuntament, i pretén que els joves de 13 a 18 anys que participin en el camp de treball durant el mes de juliol, realitzin unes tasques d'iniciativa i sensibilització que reverteixin positivament en l'entorn del municipi i la seva comunitat.

Enguany, el treball medi ambiental que han dut a terme els participants ha estat el sanejament de l'entorn i millora de l'accés al desconegut Pou de glaç de Cantonigròs. L'acció social ha estat donar suport i dinamització a l'Escola Bressol, a la Residència de la Santa Creu de l'Esquirol i a la Residència de gent gran de Cantonigròs. També han treballat pintant el mobiliari urbá i col·laborant amb la Bet Serra, artista local, que a través del cicle Collsacabra Creix ha estat l'encarregada de pintar un mural a la caseta de Telefònica del parc de la tirolina de Cantonigròs.

El resultat obtingut en les primeres edicions fou especialment satisfactori i és per això que des del consistori es dóna continuïtat al projecte que reforça el lligam dels nostres joves amb l'entorn i les persones més grans i més petites del municipi.  Els participants que finalitzen el projecte reben una carta de recomanació signada per l'alcalde, una activitat d'aventura i una beca de llibres i material escolar pel curs següent.