Sentit homenatge a la Montserrat Comas de Cantonigròs que s'acomiada després de 53 anys custodiant el Santuari de la Mare de Déu de Cabrera

Més d'un centenar de persones es van aplegar diumenge al matí a Cantonigròs per retre un sentit i emotiu homenatge a la Montserrat Comas, juntament amb la Maria Carbó i la Pilar Soler; persones que durant molts anys han estat vetllant per mantenir ben actiu el Santuari de la Mare de Déu de Cabrera. L'homenatge es va iniciar a les 11 del matí amb una missa a l'església parroquial de Sant Roc de Cantonigròs presidida per Mossèn Josep Maria Riba, Vicari General de la Diòcesi de Vic, i va continuar a la plaça Torres i Bages on els presents esperaven impacients les homenatjades.

L'agraïment i la llarga ovació amb aplaudiments al peu de l'escala de l'església es va fer extensiu també a Mossèn Castanyé i Ramon Codina, persones que també durant tots aquests anys han col·laborat a fer possible que s'hagi mantingut dempeus el restaurant i santuari dalt de la serra de Cabrera. Pels àpats, l'acollida dels visitants, els aplecs i misses, el transport de material, i l'encesa del muntacàrregues, cal una logística poques vegades coneguda i aquesta ha estat duta a terme gràcies a la col·laboració voluntariosa d'aquestes persones, fet que ha permès per tant, que aquest mirador esplèndid de la comarca d'Osona hagi mantingut la seva essència i autenticitat.

En els parlaments d’agraïment, tant el Vicari General, Mn. Josep Maria Riba, com l'alcalde de l'Esquirol, Alex Montanyà, van destacar l'enorme estima que aquestes persones han dedicat al santuari i a tots els peregrins i excursionistes que han pujat dalt Cabrera. L'homenatge, organitzat per l'Ajuntament de l'Esquirol i el Bisbat de Vic que es va portar amb secretisme, va fer saltar llàgrimes a les homenatjades, que van rebre l'escalf de molts veïns i veïnes no només de Cantoni i l'Esquirol sinó també de moltes amistats vingudes de fora.

L’acte va comptar amb la participació de la Coral Loreley de l'Esquirol que va cantar durant la missa i també a la plaça, on va oferir un concert tot tancant-lo amb l'himne de Cantonigròs. L’acta es va concloure amb el ball dels geganters de Cantonigròs i de l’Esquirol, acompanyats pels grallers de Moià i amb la degustació d’un vermut de productes locals dels comerciants del municipi.

Com a record de tots aquests anys al capdavant del santuari, l'Ajuntament de l’Esquirol i el Bisbat de Vic van fer entrega d'una placa d'agraïment dels seus serveis a la Pilar, la Maria, la Montserrat i al Mn. Castanyé. El cap de colla dels Geganters de Cantonigròs també va obsequiar a la Montserrat amb un bell ram de flors.