Projecte Veus Collsacabra completa la seva extensió al territori amb un èxit de participació amb 198 persones
El pòdcast comprèn onze capítols que evoquen el passat dels pobles del Collsacabra a través de les veus de les persones que han participat.
Des que a la tardor de 2022 va arrencar l'ampliació del Projecte Veus a tot el territori del Collsacabra fins al dia d'avui, han participat 97 persones d'entre 55 i 100 anys dels pobles de Rupit i Pruit, Tavertet, Sant Martí Sescorts i l'Esquirol, que s'afegeixen a les 99 que havien participat a Cantonigròs, i s'han generat 2.317 nous talls de veu a partir dels quals s'ha treballat.
Aquesta eina social i participativa actua al territori, enregistrant les veus de les persones que hi participen i retornant en format pòdcast una narració coral que transita pels seus records i vivències. Memòria i territori s'uneixen en aquest projecte impulsat per la Mamen Gallego, dinamitzadora comunitària, i l'Helena López, guionista i periodista, i que s'ha estès com a iniciativa mancomunada a tot el Collsacabra gràcies a l'aportació econòmica de la Diputació de Barcelona, la Fundació "la Caixa" i els Ajuntaments de l'Esquirol, Rupit i Pruit, i Tavertet. Ha comptat també amb la implicació de les entitats del territori, casals i associacions de veïns, que han treballat per a promoure la participació. L'equip del projecte es completa amb en Dani Peña, músic i compositor, la Marina Redolad, dissenyadora gràfica i la Marta Monaj, creadora d'animacions.
El pòdcast de Projecte Veus va ser guardonat amb el Premi Sonor 2022 a la millor producció, edició que valorava els pòdcasts en català publicats durant l'any 2021. Llavors eren sis els capítols publicats i enguany s'han publicat cinc capítols més. Tots ells es poden escoltar gratuïtament i de forma permanent a Spotify, iVoox, Apple pòdcast o a aquest enllaç www.maga.cat