PRESENTACIÓ DEL COLLSACABRA VIU’22 AMB NOVETATS I COL·LABORACIONS DE CINE

Una edició de gala amb un concert de Xiula i l'inici de la col·laboració amb el Festival de Cinema de Torelló

Els alcaldes de Rupit i Pruit, Albert Marcé, de l'Esquirol, Àlex Montanyà, i de Tavertet, Albert Prado, han presentat el Collsacabra Viu '22. Aquesta 5a edició donarà el tret de sortida el dissabte 8 d'octubre a Rupit i Pruit, lloc on s'ha fet la presentació d'enguany.

Una edició de gala que celebra la XXV Fira del Bolet de Cantonigròs i que comptarà entre d'altres amb l'actuació del grup Xiula a Cantoni, l'inici de col·laboració amb la Fundació Festival Cinema de Muntanya de Torelló, que permetrà gaudir a l'Esquirol de les pel·lícules guanyadores del certamen de 2021, el concert de la Carla Motis (Sant Andreu Jazz Band) i Belén Bandera a Rupit, la presentació de la Ruta Raimon Panikkar a Tavertet, acte que comptarà amb la participació d'Antoni Bassas, i la conferència del fotògraf de natura Iñaki Relanzón prèvia al lliurament de premis de la 6a edició del Concurs Fotogràfic Internacional del Collsacabra – CFIC 2022 a l'Esquirol.


Els alcaldes dels tres municipis han destacat que com és característic del Collsacabra Viu, les activitats seran diverses i estaran orientades a fruir de l'entorn i a fer valdre el paisatge, la gent, el patrimoni i la història del Collsacabra. La tirolina gegant a la cinglera de Tavertet, la visita teatralitzada a la ferreria de Can Rovira, a Rupit, les trobades per a la creació de les comunitats energètiques de Cantonigròs i de l'Esquirol, les xerrades sobre la gestió dels boscos. Activitats per a tots els gustos i per a totes les edats durant els caps de setmana d'octubre. Aquest any, a més, amb especial reconeixement de tots aquells que van fer possible l'inici de la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra l'any 2002, com l'Associació Amics dels Cingles del Collsacabra amb l'Ernest Gutiérrez, que ha estat convidat a la presentació d'avui, i totes les persones que al llarg d'aquests vint anys han col·laborat en la tasca de donar a conèixer el patrimoni natural i cultural d'aquest territori.

Podeu trobar tota la programació i més informació a: collsacabra.cat