Noves mesures per aturar l'increment de contagis de la covid-19 a Catalunya

El govern ha publicat al DOGC el decret amb les restriccions per mirar de contenir l’augment de contagis per la covid-19.

D’aquesta manera, mesures com el tancament de bars i restaurant ja són vigents, tot i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) encara no les ha validat. De totes maneres, la resolució publicada al DOGC deixa en suspens la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la limitació de la cabuda les activitats de culte, ja que són mesures que vulneren drets fonamentals i necessiten el vistiplau judicial.

Al final de la notícia hi trobareu el botó de descàrrega de la resolució.

 

El paquet de mesures, a més del tancament de bars i restaurants, també contempla la limitació de tota l’activitat comercial a un 30%. Alhora, el govern remarca la importància que els ciutadans limitin els contactes tant com sigui possible al seu grup de convivència i que les empreses optin pel teletreball.

En aquest sentit, el govern, a l’espera de l’aval del TSJC, prorrogarà la restricció de les trobades socials a sis persones, però a més prohibeix de beure i menjar a l’aire lliure. Els parcs, els jardins i les sales de jocs seran tancats a partir de les vuit del vespre.


Adjunt noticia: PDF icon Download resolucio_15_oct.pdf (86.02 KB)