Nou punt duo de recàrrega de vehicles elèctrics a L'Esquirol

L'Ajuntament posa en funcionament al centre del poble de l’Esquirol el nou punt duo de recàrrega de vehicles elèctrics que permetrà carregar dos vehicles a la vegada. Aquest punt està ubicat davant de l’Ajuntament i se suma al punt de recàrrega que hi ha a Cantonigròs que durant el mes d’agost també es preveu posar en funcionament.

Aquests són punts de recàrrega semiràpida amb una potència de 22 Kw, la qual cosa permetrà carregar un sol vehicle aprofitant la potència màxima o 2 vehicles simultàniament a 11 + 11 Kw. En tractar-se de carregadors semiràpids, no porten integrats les mànegues de recàrrega, la qual cosa els fan ideal, ja que no suposen cap destorb per als vianants.

La gestió del servei del punt de recàrrega es fa a través d’una aplicació móvil realitzant un fotografia al Codi QR que hi ha al punt, l'aplicació dirigirà l’usuari a una App " Estabanell Mobilitat" on s’ha de registrar amb les seves dades. Un cop registrat, per recarregar el vehicle es poden seguir les instruccions existents a la pròpia estació. Durant aquests primers mesos (fase BETA) el servei será gratuït. En les places reservades per els punts de recàrrega el temps màxim de permanencia serà de dues hores, i no es permet l'estacionament si no s'està realitzant una recàrrega.

Aquests punts de recàrrega donaràn servei als veïns usuaris de vehicles electrics i a futurs vehicles elèctrics municipals, alhora es posaran a disposició de qualsevol usuari de vehicle elèctric que passi pel territori.

Aquesta actuació s'emmarca dins els objectius de sostenibilitat de l'equip de govern local, que busca reduir la xifra d'emissions de CO2 i implementar diverses mesures per lluitar contra l'emergència climàtica, com ara avançar cap a l'eficiència energètica o arranjar i mantenir els espais públics d'una manera sostenible.

L'Ajuntament de l'Esquirol es va presentar a la convocatòria de l'any 2021 de la Generalitat de Catalunya per a la concessió de subvencions del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) sol·licitant una subvenció per a la instal·lació d'un punt de recàrrega doble al poble de l'Esquirol per un import de 16.906 euros i per a la instal·lació d'un altre punt de recàrrega doble al poble de Cantonigròs per un import de 20.066 euros. El passat mes de maig de 2022 l'Institut Català de l'Energia (Generalitat de Catalunya) va resoldre atorgar una subvenció total de 14.788 € a l'Ajuntament per fer front a les dues instal·lacions i tot seguit es van iniciar els tràmits per a l'inici de les obres. Aquestes es van dur a terme a partir del febrer del 2023 i aquest juliol s’ha posat en funcionament el punt de recàrrega de l’Esquirol.