Murals

3 nous murals del projecte MURALS d'art urbà al municipi.

Aquest projecte va començar l’any 2016 i està concebut per omplir d'art espais que actualment tenen poc valor o encant i per apropar l'art a tota la població donant vida a aquests murs. Aquest any s’han pintat 2 murals de gran format, un a Cantonigròs i l’altre a L’Esquirol. El mural "Bodegó" pintat a Cantonigròs per Elisa Capdevila i Alba Fabre, que ocupa tota una façana sencera dels darreres d’una casa, es va inaugurar el 25 de setembre amb un concert de Cat Klezmer Trio. A L’Esquirol, l'artista local Laia Sauret, amb la col·laboració de Marta Muñoz i Mitus Benejam, va pintar un mega mural, titulat "present" al Casal de la Santa Creu que recorre tot el carrer Sant Isidre. Un treball elaborat amb la complicitat del Casal. Aquest mural es va inaugurar el 23 d’octubre amb un concert de TRÄ. A principis d’any, amb el seguiment de l'àrea de joventut de l'Ajuntament de L'Esquirol, també es va pintar el mural de petit format "Picachu" al carrer Bernat de Cabrera a càrrec del jove local Marc Generó amb l’assistència del també jove Aitor Vives.

 

M7 - Present

Marta Muñoz, Laia Sauret i Àlex Montanyà - octubre de 2021

Autora: Laia Sauret amb Marta Muñoz i Mitus Benejam

Data: Octubre del 2021

Localització: carrer de Sant Isidre L’Esquirol

Laia Sauret és una artista polivalent que ja de petita passava hores transformant, construint i dissenyant objectes. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i un Màster d’Escenografia a l’escola TAI de Madrid.  A partir del punt en que va ser mare, la Laia va reduir la seva font de creativitat a l’essència, a utilitzar l’eina creativa més petita però a la vega més potent: el llapis. Així va néixer el projecte IL·LUSTRADORA DE PENSAMENTS.

Tot i que la idea d’aquest projecte va ser de la Laia, va comptar amb la imprescindible col·laboració de la Marta Muñoz, que ha col·laborat en el treball previ de l’esbós i en la part de pintar, i en Mitus Benejam en la part de pintar.


M6 - Bodegó

25/9/21

Autors: Elisa Capdevila i Alba Fabre

Data: Setembre del 2021

Localització: Sant Roc 11, Cantonigròs

L’Elisa Capdevila és muralista i pintora amb seu a Barcelona. La seva carrera artística va començar el 2014 estudiant pintura i dibuix a AcademyBarcelona Academy of Art'. Va començar a pintar murals durant aquest temps. Des de 2017 ha estat treballant activament en festivals d'art urbà i creant grans murals tant a nivell nacional com internacional.

L’Alba Fabre Sacristan és professora d'Art a Barcelona, pintora i muralista, realitza obres d'inspiració clàssica. La seva obra s'interessa per l'anàlisi del llenguatge i els conceptes de l'art clàssic, reproduït en una pintura habitualment figurativa, on la força i el color solen ser el centre d'atenció. En la seva obra també es poden apreciar influències de la fotografia i l'escultura. És per tot això, que l’Alba intenta que els seus murals siguin representats com
si d'un quadre es tractés.


M5 - Picachu

Autor: Marc Generó Farrés amb Aitor Vives Recuenco

Data: febrer del 2021

Localització: Carrer Bernat de Cabrera

Des de ben petit, a l'esquirolenc Marc Generó li agrada la pintura. Ara té 19 anys i en fa dos que es dedica a fer grafitis. Opina que cal posar color als carrers dels pobles. Ho fa sol o amb amics. En aquest cas ho ha fet amb l’ajuda de l’Aitor, també de 19 anys, que no es dedica a pintar grafitis perquè no té temps, però l’hi agraden molt.

Hn pintat aquest mural perquè juguen a un joc virtual "Pokémon Go" i volem que la gent del poble s'afegeixi a jugar-hi. Aquest joc és d'exterior i s’ha de caminar molt, per tant, pensen que és una manera de fer esport a través d'un joc de mòbil.

El Picachu és el Pokémon més conegut del joc i també dels dibuixos animats: és l'emblema.


M4 - Jardí

Maig del 2017

Autors: Marta Puigdesens  i jubilats de l'Espai Activa't de Cantonigròs

Data: Maig del 2017

Localització: Pista del carrer Montcau, Cantonigròs

Comentaris: Amb la coordinació de l'Espai Activa't.


M3 - Primavera

Juny del 2017

Autors: David Granados i casal de jubilats de L’Esquirol

Data: Juny del 2017

Localització: carrer Major, 98 L’Esquirol

Comentaris: Amb la participació dels casal de jubilats de L’Esquirol coordinats per l'Espai Activa't.


M2 - No hi ha murs per somniar

Autors: Bet Serra amb la col·laboració dels joves del Camp de Treball de L’Esquirol

Data: Maig del 2016

Localització: Parc de Cantonigròs

El mural ocupa les 4 façanes de la caseta i cada cara representa un procés. El procés que va des d'un somni que pugui tenir un infant fins a la realització d'aquest. Per això, quan fem la volta a la caseta, cada paret el mural és més present, més definit, més acolorit...


M1 - Finestres del temps

Tati Torrents, Lluís Planas i Ignasi Garolera - Juny 2016.

Autor: Tati Torrents amb Lluís Planes

Data: Maig del 2016

Localització: Carrer Sant Bertomeu, 8 L’Esquirol

El mural ens ensenya, segons la seva percepció i fotografies antigues, com era anys enrere la vista des de aquell punt del carrer: els horts, les feixes i les cases de l’Esquirol amb la Plana de Vic al fons.