L’ESQUIROL ACULL L’ASSEMBLEA GENERAL ORDINARIA D’ADRINOC

Aquest dilluns 27 de novembre, la Sala de Plens de l'Ajuntament de l'Esquirol va acollir l'Assemblea General Ordinaria de socis de l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC).

ADRINOC és una entitat sense ànim de lucre creada per gestionar l'aplicació dels ajuts Leader (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural) en el seu àmbit territorial (83 municipis), que compta amb la representació dels principals agents públics i privats del territori.

L'assemblea ha estat precedida d'una sessió de la nova junta directiva de l'entitat i de la visita d'aquesta amb l'equip tècnic a Mas l'Horta de Sant Martí Sescorts on s'ha fet una visita guiada amb en Ferran i en Jordi de l'activitat Enso Ferments, especialistes en kambutxes i lactofermentats.

L'objectiu dels ajuts LEADER és el foment d'inversions que generin activitat econòmica mitjançant accions adreçades a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, a establir polítiques específiques per als joves del món rural, a promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari. Aviat sortirà la convocatòria dels ajuts LEADER 2023.

ADRINOC es fixa en impulsar actuacions, ja siguin de caràcter individual o associatiu, públic o privat, que tinguin com a finalitat la transformació social, econòmica i ambiental del món rural des de diferents àmbits, però sempre posant en un lloc prioritari les persones que viuen al territori i el seu benestar i es proposa desenvolupar aquestes actuacions a través de tres eixos: afavorir el relleu generacional rural, contribuir a la millora de la qualitat de vida i el benestar de la població local i donar suport a la preservació i adaptació al canvi climàtic.


L'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya – ADRINOC actua a les comarques de l'Alt Empordà (44 municipis), la Garrotxa (tota la comarca), Osona (L'Esquirol, Rupit i Pruit, Tavèrnoles, Tavertet, Espinelves i Vilanova de Sau), la Selva (6 municipis), el Gironès (4 municipis), i el Pla de l'Estany (2 municipis). Aquest extens territori situat a la zona Nord-Oriental de Catalunya comprèn una diversitat àmplia de paisatges que van des de les serralades prelitorals i transversals catalanes (entre elles les Guilleries i el Collsacabra), passant per la zona volcànica de la Garrotxa i la plana empordanesa fins a la serra de l'Albera com a culminació dels Pirineus. El territori té un elevat percentatge d'espais d'interès natural sota protecció i un important índex de terreny muntanyós.