L’Escola El Cabrerès guanya la primera edició del premi ‘COV demà escolar’

La Coordinadora del Voluntariat d’Osona (COV) va celebrar, aquest dijous 2 de juny, l’entrega del premi “COV demà” al millor treball fet en l’àmbit escolar al voltant del voluntariat i la solidaritat, en el marc de la Trobada Anual de la COV que es va celebrar al recinte de l’Esperança de Gurb. El Jurat format per cinc representants d’entitats de la COV va decidir atorgar el I Premi COV Demà escolar 2022, al treball “Gran Recapte – ens estrenem de voluntaris!” presentat per l’escola pública d’educació infantil i primària El Cabrerès de l’Esquirol. Les altres escoles finalistes van ser: l’escola Sant Genís i Santa Agnès amb el projecte ‘Compromesos’ i Les Escoles de Gurb amb el treball ‘Cultura popular’.

La jornada va començar a primera hora de la tarda, als jardins del recinte, amb uns jocs entorn el voluntariat i la solidaritat en els quals van participar els alumnes de quart de primària de les Escoles de Gurb, acompanyats i dirigits per voluntaris de secundària de l’escola Fedac Vic. La trobada de les entitats va començar amb l’excel·lent interpretació del violoncel·lista de L’Esquirol, Pere Puertas, professor de l’Escola Municipal de Música de Gurb. Després va tenir lloc l’acte d’entrega del premi ‘COV demà escolar’, on les escoles finalistes van explicar els treballs que havien presentat i, en cas de ser els guanyadors, l’entitat a la qual entregarien els 500 euros del premi en metàl·lic. El Jurat va destacar que els treballs presentats recullen l’esperit del premi, què és potenciar els valors del voluntariat entre infants i joves i ajudar a donar visibilitat a les accions i treballs que han realitzat en aquest entorn, i demostren l’enorme tasca que s’està realitzant des dels centres escolars. Del treball guanyador van valorar la simplicitat i la senzillesa del projecte destacant l’essència del voluntariat, el servei a la comunitat i la capacitat d’incentivar la participació en la iniciativa i un alt grau de conscienciació més enllà del centre escolar. L’escola premiada, El Cabrerès, van fer públic que els diners anirien destinats a Osona Contra el Càncer. L’entrega del premi va anar a càrrec de l’alcalde de Gurb, Josep Casassas, i el president de la Coordinadora, Joan Turró. Van recollir el guardó, com a representants de l'Escola El Cabrerès, la directora del centre Neus López i Ia Camps.

La jornada es va tancar amb dos actes especialment adreçats als membres de la Coordinadora del Voluntariat d’Osona (COV), en primer lloc, una conferència, seguida de debat sobre ‘Compromís i Voluntariat’. La ponència va ser presentada per Arantxa de Lara, responsable assistencial i coordinadora de voluntariat de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, una entitat que coordina més de 300 voluntaris, en tot el territori català, i que te com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o d’altres malalties greus, i el suport a les seves famílies. Per acabar la Jornada, les entitats de la COV van debatre sobre els temes que s’estan treballant des de la Junta: Pla Pilot Escola Solidària, Punt de Voluntariat d’Osona i d’altres temes d’interès de la Coordinadora.