L’Ajuntament de L’Esquirol entrega el 9è Premi al Millor Treball de Recerca de Batxillerat “El Cabrerès” a Anna Palomeque de l’Institut La Plana de Vic.

El passat dissabte 18 de juny, l’Ajuntament de l’Esquirol va fer entrega del 9è Premi al Millor Treball de Recerca de Batxillerat “El Cabrerès” dotat amb un premi de 1000€. L’acte va ser presidit per l’alcalde, Àlex Montanyà, i per els membres del jurat: Blanca Busquets (periodista i escriptora), Pau Comajoan (biotecnòleg, màster en biomedicina i realitzant doctorat), Sílvia Grau (Professora de Turisme de l'Universitat de Vic) i Xavier Pàmies (Biòleg i traductor). 

A la convocatòria d’enguany s’hi van presentar un total de 12 treballs de recerca de batxillerat. La guanyadora va ser Anna Palomeque de l’Institut la Plana de Vic amb el treball: Memòries a la boira, una història inspirada en la vida de les seves avies. La resta de participants van obtenir un diploma de participació i un llibre. En l’acte es va fer esment de l’elevada qualitat de molts dels treballs presentats, i per això es va proposar la possibilitat que en pròximes edicions es puguin atorgar premis ex aequo.

Aquest és un premi que té com a objectiu potenciar l’interès dels alumnes de batxillerat per la investigació, i especial atenció a treballs l’objectiu dels quals tingui relació amb el municipi i el seu entorn, sigui quin sigui l’àmbit disciplinari de la recerca, i estimular, alhora, la recerca d’aquests estudiants en tots els àmbits de la nostra societat. A la convocatòria s’hi podien presentar els treballs de recerca de batxillerat corresponents al curs 2015 – 2016, tant de la comarca d’Osona, com de la Garrotxa, el Ripollès o la Selva. La dotació del premi ha estat una aportació integra de les empreses col.laboradores locals, Mircar, Patel i Verdaguer i Serrat Associats