LA FIRA DE LA MUNTANYA VIC-COLLSACBRA: DOS CAPS DE SETMANA PLENS D’ACTIVITATS RELACIONADES AMB LA NATURA I L’ESPORT

El Collsacabra (L'Esquirol, Cantonigròs, Tavertet, Rupit-Pruit) organitza diverses activitats relacionades amb el muntanyisme i la natura els dies 5, 11 i 12 de novembre.

El Recinte Firal El Sucre de Vic acollirà l'àrea expositiva, el Mercat d'Ocasió i la Fira del Llibre de Muntanya, els dies 3, 4 i 5 de novembre.

El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, l'alcalde de l'Esquirol, Àlex Montanyà, representant els pobles del Collsacabra i el representant de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, Miquel Ylla Boré van presentar la setmana passada la pròxima edició de la Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra 2017, que proposa prop d'un centenar d'activitats relacionades amb l'esport, la natura i el muntanyisme durant els dos primers caps de setmana de novembre.

La Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra obrirà les portes el 3, 4 i 5 de novembre al Recinte Firal El Sucre de Vic on, un any més, s'hi instal·larà la Fira de la Llibre de Muntanya, una àrea expositiva amb empreses relacionades amb l'esquí i l'esport, el Mercat d'Ocasió i el rocòdrom. A més, es duran a terme conferències, presentacions de llibres, sessions de contacontes i col·loquis relacionats amb el muntanyisme i la natura. Al voltant del recinte també hi haurà l'escalada a la xemeneia, l'escola de ciclisme, el monòlit amb tirolina, segway, un circuit d'aventura, circuit d'obstacles amb ponis i globus captiu, entre d'altres. El diumenge 5 i els dies 11 i 12 de novembre, el Collsacabra acollirà diverses activitats com la 4a Cabrerès Marató de Muntanya, la tirolina gegant, la Fira del Bolet, un nou concurs de fotografia, tallers i xerrades.
El regidor de Fires i Mercats de Vic, Benjamí Dòniga, ha destacat com a novetats el planetari que s'instal·larà al davant del recinte firal i la Pedalada Familiar Osoning. En el primer cas es tracta d'una cúpula de 6x6 metres de base i una alçada de tres metres i mig, amb una capacitat per unes 30 persones on, a través de projeccions, es podrà veure tot el cel observable des de la Terra, la Lluna, etc... Dòniga també ha remarcat el col·loqui sobre Els 8 mil a Osona, 25 anys d'Himalaisme que es farà al recinte el diumenge a la tarda, i en el que hi participaran els alpinistes Ferran Latorre, Jordi Godayol, Josep Salvans i Eduard Sallent.
Per la seva part, L'alcalde de l'Esquirol, Àlex Montanyà, ha explicat que s'ha iniciat la primera jornada per parlar de l'impacte de les activitats lúdiques en els entorns naturals, també ha el primer Concurs Internacional de Fotografia del Collsacabra, i que durant els dos caps de setmana de la fira es podran veure les 220 fotografies que ja s'han presentat al concurs al Local d'Entitats de l'Esquirol. El guanyador es donarà a conèixer el dissabte 11 de novembre. La 21a Fira del Bolet de Cantonigròs també s'inclourà en el marc d'activitats de la Fira de la Muntanya, i es celebrarà el 5 de novembre, i una altra de les activitats més destacades és la xerrada que es farà el dia 4 de novembre al matí a Cantonigròs sobre Rescats de Muntanya amb helicòpter a càrrec del reconegut alpinista Simone Moro, que també farà una conferència a Vic el mateix dia a la tarda, i Guillem Amorós (GRAE) .

El representant de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, Miquel Ylla Boré, ha parlat sobre la Fira del Llibre de Muntanya, que aquest any compta amb 30 expositors entre llibreries especialitzades, editorials, associacions i autoeditors. A la fira s'hi presentaran 12 novetats editorials amb diverses temàtiques: trekking, running, gastronomia, seguretat a la muntanya, etc. Ylla Boré també ha destacat la conferència de l'alpinista Simone Moro, i la tercera edició del Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que es farà el dissabte a partir de les 13h30 a l'Espai Fòrum. Els premis pretenen reconèixer la tasca dels autors i de les editorials per a promocionar i divulgar la cultura, els esports de muntanya, les guies o manuals tècnics, obres de caràcter geogràfic, conservacionistes o mediambientals les tradicions i el patrimoni, tant natural com arquitectònic de l'entorn de la muntanya.

Us podeu descarrecar el programa d'actes en PDF

Adjunt noticia: PDF icon Download programa_fmvc2017.pdf (441.89 KB)