La coral Loreley a la inauguració dels actes del bicentenari del naixement de J.A. Clavé

La cantata Un cant a la vida, interpretada per les corals Loreley de L’Esquirol i la Veu de Voltregà, va obrir formalment aquest dissabte passat a Torelló els actes commemoratius del segon centenari del naixement de Josep Anselm Clavé, el creador del gran moviment coral obrer de Catalunya.

La representació institucional va estar en capçalada per la presidenta del Parlament, Anna Erra, amb la presència d’Ester Prado, vicepresidenta de la Federació de Cors de Clavé de Catalunya, l’alcalde amfitrió, Marçal Ortuño i l’alcalde de L’Esquirol, Àlex Montanyà entre altres. També hi era present Bruno Nàjera com a president de la Federació de Cors de Clavé de Catalunya i com a director musical de l’acte.
Les dues corals osonenques van estar acompanyades per l’Orquestra Simfònica Clavé.

La Cantata ‘Un cant a la vida’ és una gran obra que va ser estrenada l’estiu de 2023 al Festival de música Isaac Albéniz de Camprodon i que arriba de la mà de l’Orquestra Simfònica Clavé, els cors osonencs La Veu de Voltregà i Coral Loreley de L’Esquirol, dues sopranos i una narradora.

Un espectacle a partir dels versos de la poetessa sabadellenca Rosa M. Mestres que invoca a la natura i els ocells del bosc, en un viatge a través dels sentiments i la reivindicació de la seva obra poètica. La música és original del també sabadellenc Xavier Teruel.


Loreley, una coral molt activa

Amb un febrer molt actiu, la Coral Loreley també va participar el diumenge 4 de febrer al Festival de Cant Coral a la vila rossellonesa d’Argelers  juntament amb la Coral Serpencanta de Manlleu, Coral Germanor Empordanesa i altres formacions de la localitat amfitriona.