La classe de 4t, Països Catalans, de l’Escola El Cabrerès i l’Ajuntament treballen conjuntament la difusió del patrimoni cultural

Aquest curs, els nens i nenes de la classe Països Catalans de l'Escola El Cabrerès treballen en el projecte Codi QR: buscant informació sobre llocs d'interès del municipi, creant codis QR i construint una pàgina web per donar-los a conèixer.

El passat mes de novembre els alumnes de 4t van presentar a l'Ajuntament aquest projecte. El batlle els va felicitar per aquesta iniciativa, vinculada a la comprensió i ús de les noves tecnologies amb la difusió del patrimoni cultural del municipi. El batlle va aprofitar el moment per ensenyar els monòlits informatius on es posaran els codis QR i que l'Ajuntament està instal·lant per a aquells punts d'interès amb un valor patrimonial especial: L'Ermita de Sant Julià de Cabrera, l'església de Sant Martí de Sescorts, el Dolmen de Puigsespedres, el Pou de Neu a Cantonigròs, el Pont de la Gorga o del Raval, el Pont del Molí de la Bertrana i el Perai a l'Esquirol.

El projecte també inclou un joc pels nens i nenes de l'escola que els farà interactuar a través d'altres codis QR i amb un altre web creada sobre els mateixos alumnes de la classe Països Catalans.

Durant la presentació del projecte, l’Alba, en Gil, en Conrad i la Mireia, van explicar que sobre les plaques informatives del monòlit hi posaran un codi QR,  amb una aplicació que quan l’escanegis entrarà en una pàgina web. Una web feta per ells que contindrà informació de cada lloc: hi haurà fotos, vídeos explicant detalls sobre l'indret, i explicacions en català, anglès i castellà.