La campanya Gastrorecup amb la cuinera catalana Ada Parellada, tret d'inici del Collsacabra Viu 2024 a Cantonigròs

La cuinera Ada Parellada, guardonada al 2016 amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement de la seva trajectòria en el món de la restauració, dona a Cantonigròs el tret de sortida al programa d'actes del Collsacabra Viu 2024.

Ada Parellada amb la col·laboració de la Cabrerès Associació de Comerciants (CAC) i l'Ajuntament de l'Esquirol, van ser els encarregats de promoure el dissabte dia 28 setembre a Cantonigròs el dinar d'aprofitament alimentari que proposa la Campanya Gastrorecup que té per finalitat lluitar contra el malbaratament alimentari.

La jornada contra el malbaratament alimentari del Collsacabra, va incloure un taller infantil per conscienciar als infants que no totes les fruites i verdures són perfectes i boniques; una tertúlia amb Ada Parellada, gran defensora de l'aprofitament alimentari, i previ al dinar, un show cooking amb Ada Parellada i Ignasi Camps del restaurant Ca l'Ignasi de Cantonigròs.

Programació Vollsacabra Viu 2024

L'objectiu de la jornada era demostrar que l'aprofitament alimentari és possible,

i així es va fer amb un gran dinar de quasi un centenar de persones que varen poder degustar diferents plats produïts per un total d'11 establiments del territori: Restaurant Ca l’Ignasi, Embotits del Collsacabra, Restaurant Can Puntí, Hostal Estrella, Formatges Riudavets, Snack d’Pas, Hostal Collsacabra, Pastisseria Montsweet, Forn de pa l’Esquirol, Restaurant La Cope, La Cooperativa Supermercat, l’Hostal Cabrerès;  i recuperar 300 kg d'aliments. El dinar també va ser possible gràcies a la participació de voluntaris del municipi i a la col·laboració  d’altres establiments com: La Riera Eco, Planes Bones, El Circell, Cervesa Montseny, La Vinyeta, Biobosch, Casa Virupa, Forn Altarriba.


Collsacabra Viu 2024

Tal com estava previst es va fer la presentació d’una nova edició del programa d'activitats del Collsacabra Viu que té una durada sencera del mes d'octubre, iniciant el primer cap de setmana a Rupit i Pruit, seguidament l'Esquirol, Cantonigròs la tercera setmana i Tavertet per concloure el mes. La presentació a càrrec dels alcaldes Alex Montanyà de l'Esquirol, Albert Marcé de Rupit i Pruit i Albert Prado de Tavertet es va dur a terme durant l'actuació de MAM Trio que va cloure la jornada oferint un cafè concert.

Programació Vollsacabra Viu 2024

Ada Parellada 

Ada Parellada i Garrell és una cuinera catalana coneguda per dirigir el restaurant barceloní Semproniana i per la seva presència als mitjans de comunicació en la promoció dels bons hàbits alimentaris i la sobirania alimentària. En els darrers anys s'ha implicat intensament en la lluita contra el malbaratament alimentari. Imparteix tallers de cuina i ha publicat diversos llibres de receptes i també és autora de la novel·la Sal de vainilla (2012).