Júlia Bassols Roca és la guanyadora del Premi al Millor Treball de Recerca “El Cabrerès”

Júlia Bassols Roca, de Roda de Ter i alumne de l'Institut Miquel Martí i Pol, és la guanyadora de la 17a EDICIÓ del PREMI AL MILLOR TREBALL DE RECERCA “El Cabrerès” atorgat per l'Ajuntament de L'Esquirol amb el treball titulat L'ÚLTIM TREN CAP A L'EXILI.

La part teòrica del treball premiat explica la Guerra Civil, La Retirada i els camps de concentració francesos. No obstant això, el treball comença a cobrar sentit en la part pràctica, quan se centra en la família de l'autora i en la cerca d'informació i documents oficials que acreditin el seu pas pels diferents camps de concentració francesos. Aquesta part pràctica inclou entrevistes i les tres rutes diferents que van seguir juntament amb les visites a tots els camps de concentració francesos.

Del treball guanyador, el jurat destaca una recerca exhaustiva i rigorosa amb un projecte ambiciós que explica un episodi convuls de la nostra història, relatat de manera emocionant i descobrint aspectes desconeguts fins al moment. També destaca la sobrietat i maduresa en què ha relatat el treball així com la gran quantitat de fonts d'informació i la bona interpretació de les múltiples cartes que ha trobat per a fer la investigació. També va voler destacar i agrair el compromís que es desprèn de tots treballs presentats en aquest premi. Compromís amb el medi ambient, compromís amb la nostra història, compromís en l'anàlisi de l'actual realitat, compromís en conèixer el cos humà i compromís social. El jurat vol manifestar que ha après en la lectura de tots els treballs i encoratja a continuar amb aquest compromís per fer una societat millor.

La guanyadora va rebre un diploma acreditatiu i un premi de 1200 € per part de l'Ajuntament de l'Esquirol.

I als altres participants, Mont Castanyer Coll, Arnau Casas Morató, Guinedell Faja Sanjaume, Guillem Benavent Pastor, Clara Puigdomènech Vinagre, Gemma Puig, Aloma Xandri, Fadoua Assikiou Ouazza, i Marc Navarro Salvans pels seus treballs, se'ls va fer entrega del diploma i obsequi per la seva participació.

VEURE VEREDICTE
Adjunt noticia: PDF icon Download veredicte_24_signat.pdf (395.21 KB)