JORNADA HISTÒRICA DE PORTES OBERTES AL NOU CAMP DE FUTBOL MUNICIPAL I PATI DE L'ESCOLA EL CABRERÈS DE L'ESQUIROL

El passat diumenge 31 de març es va celebrar la Jornada de Portes Obertes amb motiu de la reforma integral del camp de futbol municipal i pati de l'Escola El Cabrerès de l'Esquirol. Una diada on hi van participar fins a 500 persones i que va significar el retrobament de moltes d'elles vinculades a l'AE Corcó des dels seus inicis, l'any 1949. De nou, l'himne del Corcó, actualitzat pel grup musical Mixetes, va ressonar a tot el camp.

La jornada va començar amb diversos partits de veterans i antics jugadors del Corcó, ja retirats, i va seguir amb un partit de fèmines de futbol 7. La festa va continuar amb la benvinguda de l'Alcalde de l'Esquirol, Àlex Montanyà, i el president de l'AE Corcó, Xesco Garcia.

L'Alcalde va agrair el compromís de la Junta del Corcó amb el club i la seva participació en l'elaboració del disseny del camp. Va destacar i agrair també, la paciència de tots els alumnes i dels professors de l'Escola El Cabrerès per haver renunciat al pati de l'escola durant els vuit mesos d'obres. Així com l'enorme col·laboració de UE Cantonigròs perquè durant la reforma del camp, tots els equips del Corcó van poder a entrenar i jugar al camp de futbol de Cantonigròs. L'Alcalde va destacar que ha estat una obra pública complexa a causa de les abundants pluges dels últims mesos de l'any i va remarcar que aquest és el primer camp de futbol de gespa artificial de Catalunya i de tot l'estat que incorpora el Promax, el reomplert de reciclat de polietilè. Un producte innovador, testat i certificat (Safety of Toys) recentment, que aporta una millora òptima pel que fa a seguretat davant inhalacions i el contacte dels usuaris, eliminant els dubtes existents, ara com ara, respecte a la toxicitat o no dels reomplerts com el cautxú. Montanyà va senyalar que aquesta obra també ha previst la canalització de tubs per soterrar les línies de mitja tensió que voregen l'Esquirol per la Pollancreda fins al carrer del Pont.

 

 

 

El President del Corcó, Xesco Garcia, va apuntar que el somni finalment s'havia fet realitat. Xesco va destacar i agrair profundament la feina de tots els presidents i membres de les juntes que l'han precedit i va arrencar un llarg aplaudiment en record de totes aquelles persones que avui ja no hi eren i que també han format part del club. El Corcó va fer entrega d'un obsequi de record als diferents membres de les juntes directives que hi havia presents a l'acte.

Després del dinar popular es va fer la presentació de tots els equips del club i a continuació es va disputar el primer Triangular del Collsacabra amb els tres equips del municipi de l'Esquirol: el Corcó, el Sant Martí Sescorts i el Cantonigròs, en el que es va imposar el Corcó al vèncer els dos partits.

L'estrena del camp de futbol va comptar amb la presència del vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Josep Llaó, i els delegats territorials d'Osona, Toni Tañà i Pere Alsina.

A la jornada també hi va assistir el Secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Carles Martínez, de Neus López, directora de l'Escola El Cabrerès; de l'Alba Molas, regidora d'educació i de Sílvia Grau, presidenta de l'AFA. Totes elles el van acompanyar durant la seva visita a l'escola i al camp de futbol. Durant la visita, Neus López va detallar-li les grans línies del nou projecte educatiu que lidera. L'Alba Molas va posar de manifest la voluntat de l'Ajuntament de rehabilitar l'edifici de l'escola per obrir les aules al nou pati, i també entre d'altres, possibilitar la creació de la Secció d'Educació Secundària a l'Esquirol. Sílvia Grau va traslladar-li el neguit sobre el nou decret de menjadors en procés d'elaboració, neguit que Carles Martínez li va expulsar tot indicant que en cap cas es faria aquest decret, que es regularia a través d'una llei, i que no es preveia de cap de les maneres modificar l'actual autogestió de les AMPES/AFA que fan del menjador.