Ja han arribat les vacunes Covid-19 a les residències de L'Esquirol i Cantonigròs

Les vacunes per la Covid-19 arriben a les residències de l’Esquirol i Cantonigròs malgrat el temporal Filomena i la irresponsabilitat dels conductors.

Malgrat el temporal Filomena aquest dissabte han arribat les vacunes per la Covid-19 per a tots els residents i treballadors de les residències de gent gran de l'Esquirol i Cantonigròs. No s'ha respectat el confinament municipal i les maquines llevaneus i el personal de CatSalut amb les vacunes han tingut moltes dificultats per arribar a Cantonigròs per culpa dels cotxes sense cadenes encallats a la neu dels pobles veïns de Manlleu, Roda de Ter i fins i tot de Vic que pujaven a veure i trepitjar la neu.

Tal com estava previst i malgrat el fort temporal de neu i vent, aquest dissabte s'han vacunat els residents i treballadors i treballadores de les dues residències de gent gran del municipi. A l'Esquirol, al Casal de la Santa Creu a partir de les 4 de la tarda del dissabte s'ha iniciat la vacunació dels 50 residents i tot seguit la vacunació dels més de 30 treballadors i treballadores.

A la residència de Cantonigròs també durant la tarda del dissabte s'han pogut vacunar tots els 37 residents i els 20 treballadors. Estava previst iniciar la vacunació a les 3 de la tarda, però no ha estat possible fer-ho fins a les 5 de la tarda. La carretera C-153 de Vic a Olot cap a Rupit a l'altura del Coll del Bach a 1.000 m d'altitud, just després de la residència de Cantonigròs ha estat tallada durant tot el matí. Les maquines llevaneus, durant tot el dia, han tingut moltes dificultats per arribar a Cantonigròs on hi havia grans congestes de neu de fins a 2 metres, per culpa del fort vent que no ha parat en cap moment; la situació viscuda durant unes hores preveia un nou Glòria. Fins al moment, però no s'han registrat talls de corrent elèctric al municipi que sí que es van produir durant el temporal Glòria i van deixar gairebé tres dies sense llum tots els veïns i veïnes de Cantonigròs. El personal de CatSalut amb les vacunes s'ha hagut de desplaçar des de l'Esquirol fins a Cantonigròs amb vehicles 4x4 del personal de la residència per fer la vacunació. A les dificultats per culpa del temporal s'hi ha afegit la irresponsabilitat de molts conductors que durant tot el dia i malgrat el confinament municipal han pujat cap al Collsacabra a veure la neu. La carretera cap a Cantonigròs i Rupit ha estat tallada intermitentment dificultant el pas de les màquines llevaneus i els serveis d'assistència de carreteres per culpa de molts vehicles que fins i tot sense cadenes s'han atrevit a pujar per la carretera fins a Cantonigròs. Multitud de cotxes han quedat encallats a la carretera provocant retencions dels serveis d'emergència i personal de carreteres. Les autoritats locals del municipi han estat advertint als veïns de Manlleu, Roda de Ter i Vic que trobaven a la carretera que era imperatiu tornar als pobles de residència i alliberar la carretera. A causa de l'abast del temporal arreu no ha estat fins a les 5 de la tarda que han arribat els Mossos d'Esquadra per regular el trànsit i prohibir el pas dels vehicles que no eren residents del municipi.

La brigada municipal de l'Esquirol i tres excavadores han estat retirant la neu dels carrers de Cantonigròs durant el dia. El fort vent i la neu han creat congestes als carrers que han dificultat fins i tot el pas a peu dels veïns. També hi ha hagut dificultats per accedir a les masies i granges del municipi. Durant el diumenge es continuarà amb les tasques de retirada de neu dels principals carrers del poble i de l'accés a les cases de pagès i als camins públics del municipi afectats pel temporal.