Inseguretat ciutadana per culpa dels robatoris a diferents llars del municipi

Mes de 150 veïns i veïnes van ser presents a la xerrada informativa convocada per l'Ajuntament, amb qui, conjuntament els Mossos d'Esquadra van explicar la situació actual en relació amb la inseguretat ciutadana que s'està vivint deguda als freqüents robatoris que han patit diferents habitatges del municipi en aquests darrers mesos.

A l'Esquirol i especialment al barri del Padró, i en menys ocasions a Cantonigròs s'han produït en aquests darrers mesos nombrosos robatoris a habitatges. És per aquest motiu que tant el consistori, els veïns i els Mossos d'Esquadra estan en alerta i pendents de trobar solucions per reduir aquests delictes que amenacen la tranquil·litat, les pertinences i la integritat física dels veïns i veïnes de tot el municipi.

L'alcalde, Àlex Montanyà, durant la primera part de la xerrada va desglossar totes les alternatives i actuacions que hi ha sobre la taula i que s'han valorat no només pel municipi sinó conjuntament amb i pels municipis propers com Masies de Roda, Rupit i Tavertet: augmentar la presència d'efectius i patrulles dels Mossos d'Esquadra, contractar un servei de vigilància privada, activar una policia mancomunada, incorporar la figura del "sereno", ampliar el servei de la policia municipal de Manlleu cap al Collsacabra, instal·lar càmeres de vigilància amb lectura de matrícules, etc.

El nou Inspector en Cap de la comissaria de Vic va explicar que, com a l'Esquirol, últimament, molts pobles d'Osona han patit onades de robatoris i és per això que a tota la comarca s'estan coordinant accions per minimitzar no només els robatoris sinó d'altres actes delictius que erosionen la convivència dels ciutadans amb el seu entorn més proper. L'Inspector va respondre les consultes formulades pels veïns i veïnes presents i va comentar que en cap robatori s'han produït actes violents, que aquests s'han produït habitualment entre setmana, entre les cinc i les vuit de la tarda i que acostumen a ser robatoris ràpids d'objectes petits de gran valor econòmic i diners en metàl·lic.

Tot seguit fou la Cap de proximitat dels Mossos d'Esquadra qui va enumerar una sèrie de consells per tal de dissuadir la presència dels lladres: no deixar objectes als jardins que permetin l'escalada fàcil a les finestres, col·locar llums amb sensors de moviment, instal·lar càmeres de seguretat, alarmes, deixar llums encesos dins les llars, etc. També, però, destacava que malgrat totes les mesures de prevenció privades i municipals que es puguin introduir, aquestes no asseguren al 100% que hi puguin haver més robatoris.

Davant d'aquesta situació, i a l'espera de consensuar amb la resta de pobles de l'entorn altres actuacions, l'Ajuntament ha pres la determinació de col·locar càmeres de vigilància amb lectura de matrícula en diferents punts el municipi i ben aviat contractar un servei de vigilància privada amb rondes discontínues per tots els nuclis de població del municipi.