INICI DE LA REHABILITACIÓ DEL SAFAREIG DE CANTONI, FUTURA SEU DEL LOCAL D’ENTITATS DE CANTONI

Aquest mes d'abril s'han iniciat les obres de rehabilitació del safareig de Cantoni construït l'any 1948, un indret històric patrimonial en desús que passarà a ser el nou local d’entitats de Cantoni. Al local de l'Esplai que ara ocupen l’Associació de Veïns de Cantonigròs i la Comissió de Festes s'hi ubicarà la Farmaciola amb un accés directe des del carrer.

Durant les reunions periòdiques entre l'AV Cantoni i l'Ajuntament es va posar de manifest la necessitat de facilitar l'accés a la primera planta de l'Esplai de Cantoni de les persones grans o amb dificultats de mobilitat. La proposta definitiva acordada ha estat la d'instal·lar un ascensor al vestíbul de l'edifici què pugui servir per pujar a la primera planta.

El fet que el nou ascensor ocuparà uns metres quadrats necessaris on hi havia previst obrir durant l'abril la nova Farmaciola, ha fet que de mutu acord amb l'AV Cantoni s'hagi replantejat la ubicació de la Farmaciola i aquesta finalment ocuparà el local actual d’entitats amb un nou accés que serà directe des del carrer Major. Aquests canvis ja han estat aprovats pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i es preveu enllestir les obres d'accés tan aviat com sigui possible per tenir la Farmaciola al servei de tots els veïns i veïnes del poble.

Les obres de rehabilitació previstes inicialment al safareig no seran parcials sinó integrals perquè aquest espai sigui la nova seu d’entitats de Cantoni. Les obres consisteixen en la substitució de tota la teulada, embigat inclòs i incorporant un aïllament d'entre 5-7 cm, col·locació de tancaments de fusta en les tres obertures, instal·lació elèctrica i un sistema de calefacció.