Inauguració de la Xarxa de col·lectors i l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del barri del Pedró i carrer del Puig d l’Esquirol

La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central Rosa Vestit rep els detalls tècnics de l'obra en boca de l'alcalde de L'Esquirol Àlex Montanyà.

Àlex Montanyà, alcalde de l'Esquirol i Joan Pons, regidor adjunt a l'alcaldia han explicat i descrit les obres realitzades al barri del Padró als assistents juntament amb el director de l'obra, Blai Parramon que ha posat en relleu les dificultats tècniques a l'hora de materialitzar l'obra projectada.

Amb l’execució del projecte es resol la recollida i tractament de les aigües brutes dels 160 habitatges d’aquest tram urbà de l’Esquirol.

El projecte ha estat redactat per la mercantil Colomer-Rifà, SLP i les obres realitzades per PESA Mediambient per un import final de 1.201.488.€ (IVA
vigent inclòs)
El pagament d’aquestes ha anat a càrrec d’un 50% per part de l’Ajuntament i un 50% per part dels veïns, a través de contribucions especials. La Diputació de Barcelona ha aportat a l’obra una subvenció de 100.000€.

Les obres han constat de la construcció de col·lectors, 6 bombaments i la construcció d’una estació depuradora per tractar les aigües residuals i
poder-les abocar adequadament a la llera. L’obra també ha permès aconseguir una franja de seguretat permanent en cas d’incendi per a tot el sector.

A la inauguració hi ha assistit Rosa Vestit, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. Alex Rojas, director de l'Agència Catalana de l'Aigua de la demarcació de Girona, Joan Carles Rodriguez, president del Consell Comarcal d'Osona, Carles Banús, vicepresident del Consell Comarcal d'Osona, Eric Sibina, conseller delegat del Cicle de l'Aigua, Alex Montanyà, alcalde de l’Esquirol i Joan Pons, regidor adjunt a l’alcaldia.