Exitosa 24a Edició de la CabrerèsBTT

3.000 ciclistes superen el nou repte de la CabrerèsBTT

Aquest cap de setmana, l'Esquirol ha acollit la 24a edició de la CabrerèsBTT, la prova de bicicleta de muntanya no competitiva més important de la península, inclosa en el Top10 Europeu. Aquesta edició ha comptat de nou amb el límit establert per la organització de 3.000 inscrits i centenars de peticions sense poder atendre. Tots els participants, i el gran nombre de visitants que han vingut a l'Esquirol al llarg de tot el cap de setmana, han gaudit d'un ambient ciclista immillorable.

Malgrat les previsions de pluja pel diumenge, el bon temps i una temperatura agradable de la que s’ha gaudit han permès que les dues jornades es desenvolupessin amb total normalitat. El temporal de vent i  pluja de la nit de dissabte a diumenge va servir per refrescar l'ambient i millorar les condicions del terreny.

La jornada de dissabte s’iniciava a les 10.00 del matí amb la recollida de dorsals. Els centenars de visitants van poder gaudir de la fira comercial, on s’exposaven bicicletes i material esportiu, de l’exhibició de trial, d’activitats infantils i  del Fòrum CabrerèsBTT, una jornada de xerrades tècniques de la mà de reconeguts fisioterapeutes i nutricionistes, així com de l’experiència vital d’un duatleta amb diabetis.

La multitudinària MiniCabrerèsBTT va prendre la sortida a les 16.00 h del dissabte davant la mirada expectant dels pares i familiars els quals podien acompanyar als ciclistes durant tot el recorregut. L’èxit de la versió infantil de la prova és la possibilitat dels nens d’emmirallar-se amb els seus pares o germans més grans que participen l’endemà a la CabrerèsBTT.

La predicció de pluja no va espantar els 3.000 participants que el diumenge es van citar escalonadament a la línia de sortida per gaudir novament d’un recorregut curt però molt exigent. El director del Consell Català de l’Esport, el Sr. Toni Reig i el diputat d’esports de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Josep Salom, l’alcalde de l’Esquirol i director esportiu de la CabrerèsBTT, el Sr. Àlex Montanyà, el regidor d’esports de l’Esquirol Joan Callejon van donar la sortida als participants que podien escollir entre dues rutes, la curta de 37km i un desnivell acumulat de 920m i la llarga de 58km i un desnivell acumular de 1.850m.
Novament, l’espectacle natural del Cabrerès amb els seus paisatges van ser els grans protagonistes de la prova. Per primer cop en 24 anys, destaquem el pas per la Vall de Sau.  Aquesta part del recorregut forma part de l’Espai Natural Guilleries Savassona motiu pel qual des de l’organització es van extremar les precaucions per tal que el desenvolupament de la prova generés el mínim impacte possible.

Entre els participants, va destacar la participació de Francisco Richard, el participant més gran d’aquesta edició amb 76 anys i que participava per tercera vegada a la prova després de la seva operació d’un càncer de pàncrees. També la participació de l’ Ari Sunyé participant amb tàndem i del Sergio Prados que participava amb una handbike. Mentre els participants recorrien els camins I els pobles del Collsacabra, Tavertet, Rupit I Cantonigròs, al Village CabrerèsBTT de l’Esquirol, es va desenvolupar la segona prova de la Copa Catalana de Trial que va comptar amb la presencia dels dos actuals Campions del Món, l’aragonès Abel Mustieles (elit 20”) i el francès Vincent Hermance (elit 26”).

En la seva vessant solidària, la CabrerèsBTT va recollir 1.200 euros per a la Fundació de l'Hospital Sant Joan de Déu per a recerca del càncer infantil, 600 euros per a l'Associació Paisatges Vius, 700 euros per a l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona i 650 euros per a l'ONG, Bicicletas Sin Fronteras.

A les portes de celebrar el 25è aniversari l’organització valora molt positivament l’èxit de participació i el desenvolupament d’aquesta edició, i agraeix la tasca del centenar de voluntaris, les institucions, entitats i patrocinadors. Alhora que també lamenta les molèsties que durant el cap de setmana pogués haver ocasionat als veïns l'Esquirol.