ESTAT D’ALERTA PER LA SEQUERA

El municipi de l’Esquirol, com tots els municipis d’Osona i els de la capçalera del riu Ter es troba en estat o escenari d’alerta per la sequera. 

Cal activar mesures per pal·liar els efectes de la sequera actual i dels propers mesos. La situació és totalment excepcional.

  • No plou. Portem més de 24 mesos seguits de poca pluja.
  • Fa més calor. Les temperatures mitjanes han anat a l'alça els darrers anys, amb un increment molt important l'any 2022 quan es va superar en 2,5ºC la mitjana climàtica.

La combinació d’aquests dos factors ha comportat una manca de cabals als rius i una disminució dels recursos propis municipals. Les reserves d’aigua a les conques internes de Catalunya estava al 27% (març 2023). Són els efectes del canvi climàtic que també ha arribat a casa nostra i ens han portat a l’ESTAT D’ALERTA.

Durant la vigència d’aquests estats, s’adopten mesures correctores per a intensificar l'estalvi i l'aprofitament de l'aigua d'una manera més efectiva en tots els usos (urbans, agro-ramaders, industrials i recreatius-esportius Aquestes mesures s'apliquen progressivament i de manera seqüencial en funció de l'escenari en què es troba cada municipi amb l’objectiu d’allargar les reserves hídriques i retardar al màxim l'entrada a l'escenari d'emergència.

 

INFORMACIÓ

Tant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com el Consell Comarcal d’Osona i els consistoris posem a disposició dels veïns i veïnes informació necessària per estar informats diàriament de l’estat actual de sequera i conscienciar-nos de l’excepcionalitat del moment.

EL VISOR DE LA SEQUERA – ESTAT ACTUAL

https://aplicacions.aca.gencat.cat/visseq/estat-actual


EL SEMÀFOR DE LA SEQUERA - MESURES

https://sequera.gencat.cat/ca/accions/el-semafor-de-la-sequera/


PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE LA SEQUERA

https://sequera.gencat.cat/ca/la-sequera/preguntes-frequeents/


Consell Comarcal d’Osona

https://www.ccosona.cat/sequeraosona

CONSELLS D’ESTALVI D’AIGUA A LES LLARS