ESPAI ACTIVA'T amb Santa Eulàlia de Riuprimer i Viladrau

Durant el passat mes d'octubre a través de l'Espai Activa't impulsat pel Consell Comarcal d'Osona, la gent gran de l'Esquirol i Cantonigròs van compartir vivències i espais amb veïns i veïnes de Santa Eulàlia de Riuprimer i Viladrau. Els formats d'aquestes visites amb els pobles que participen d'aquesta iniciativa son en forma d'intercanvi; i és que les trobades que tenen lloc en un poble visitant, aquest, l'any següent es converteix en poble acollidor.

A Cantonigròs, el dijous dia 24 d'octubre una trentena de persones grans de Santa Eulàlia de Riuprimer i Cantonigròs es van trobar per compartir la tarda plegats. Un autobús va portar a les persones participants fins a Cantonigròs, on els va rebre un nombrós grup de gent gran del poble. A l'interior de l'església de Sant Roc, Txevi Rovira i Àlex Montanyà, alcaldes dels respectius pobles i Alba Molas, regidora de la Gent Gran de l'Ajuntament de l'Esquirol van donar la benvinguda als presents; la Teresa de Cantonigròs tot seguit va fer una àmplia explicació dels orígens de Cantonigròs i de l'església. La mateixa gent va fer de guia al grup durant la caminada pel nucli històric, explicant les peculiaritats de l'entorn i del poble. Finalment, i després d'una bona tertúlia es va procedir al berenar de germanor a les antigues Escoles.

L'endemà, el divendres dia 25 van ser els veïns i veïnes de l'Esquirol que es van desplaçar fins a les portes del Montseny, al poble de Viladrau on també van gaudir de la companyia i de les explicacions de la gent gran de Viladrau.

Les tècniques de serveis socials del Consell Comarcal i els membres dels consistoris d'aquests pobles van ser presents en aquestes visites per complementar i posar de manifest la voluntat de donar continuïtat a aquesta iniciativa dins l'Espai Activa't. Una activitat que promou l'intercanvi i la coneixença dels pobles d'Osona i la seva gent.