Es presenta MUTS FESTIVAL, el festival que es fa sentir

ENTRADES

2, 3 i 4 de Juny a L'Esquirol

MUTS és un festival d'arts del moviment amb una clara aposta per una línia teatral, o més conegut amb la denominació dansa-teatre. La proposta està impulsada i finançada per l'ajuntament de L'Esquirol dins la programació cultural del CollsacabraCreix 2023. La curadoria de la programació va a càrrec d'Àngel Duran (qui també porta la producció i regidoria d'enguany), Joana Rañé i Elisabeth Duran; tres artistes del municipi.

El MUTS 2023 arrenca amb una programació ambiciosa, internacional i amb alguns dels artistes més reconeguts del panorama actual. En total es presentaran 7 peces (amb presència majoritària de creadores femenines), una sessió de cine i dos tallers.

El festival començarà entre setmana amb dos tallers comunitaris: el taller 'Movem les emocions' per a gent del casal d'avis a càrrec de Joana Rañé i el taller 'COS i IDENTITAT' per a l'alumnat de l'escola pública del Cabrerès a càrrec d'Àngel Duran. Aquestes dues propostes volen acostar pràctiques del moviment a dos col·lectius importants del municipi. A través del treball comunitari, el MUTS vol teixir complicitats amb els veïns i veïnes per tal de fer-els partícips de l'esdeveniment, acostar els beneficis emocionals i de salut física que té el moviment i, sobretot, que sentin el festival com a seu.

La programació oficial arrenca el divendres 2 amb tres propostes a l'espai de la Coope. Podrem veure el treball de la italiana Federica Porello que mescla treball d'objectes i text, la proposta poètica i de gran qualitat tècnica de Clémentine Télesfort & Lisard Tranis (França-Catalunya) i l'estrena de l'últim treball de la jove companyia Osonenca EMOVERE.

El dissabte 3, també a la Coope, tindrem l'oportunitat de veure un dels ballarins amb més reconeixement internacional, Chey Jurado (Extremadura), que ens porta el seu últim solo RAÍZ, per una banda, i el duet exquisit amb Javito Mario (Andalusia) ballarí i acròbata. A més, també podrem gaudir del treball de Patrícia Hastewell, una de les creadores i artistes més potents de la nostra escena. Hastewell ens presentarà un duet inspirat en l'obra literària de Montserrat Roig.

Finalment, el diumenge 4 a les 12h a l'espai obert de la Pollancreda tindrà lloc el vermut artístic amb col·laboració de l'Associació de comerciants del Collsacabra CAC. Aquí podrem gaudir de l'espectacle BRAM de Rosa Mari Herrador Montoliu & Emma Riba Santuré, dues de les creadores andorranes amb més projecció internacional i que han col·laborat juntes per primer cop per a aquest projecte. L'espectacle serà gratuït i el vermut de la CAC es podrà comprar a través del link d'entrades.

El 2022 l'Ajuntament de L'Esquirol, juntament amb tres artistes del municipi vinculats a les arts del moviment, van organitzar un cicle de dansa de dos dies on van presentar algunes de les seves propostes alhora que van convidar altres grups escolars a presentar una mostra dels seus treballs coreogràfics. Vist l'èxit de les dues jornades i la gran rebuda del públic, enguany l'Ajuntament de L'Esquirol ha apostat per engegar un projecte de festival anual.

Actuacions

Divendres dia 2

20h La Coope de l’Esquirol

  • Cia Emovere ‘VA BÉ ON VA’
  • Federica Porello ‘NOWHEN’
  • Clémentine Télesfort & Lisard Tranis ‘SCOTOMA‘

Dissabte dia 3

20h La Coope de l’Esquirol

  • Chey Jurado ‘RAÍZ’
  • Patricia Hastewell ‘EL BALL DE LES CIRERES’
  • Javito Mario & Chey Jurado ‘SAMSARA’

Diumenge dia 4

12 h La Pollancreda

  • Rosa Mari Herrador Montoliu & Emma Riba Santuré ‘BRAM’
  • Vermut a càrrec de la CAC

18h Bar La Coope

  • Cine-Dansa
Entrades +INFO
Cia Emovere ‘VA BÉ ON VA’
Federica Porello ‘NOWHEN’
Clémentine Télesfort & Lisard Tranis ‘SCOTOMA’
Entrades +INFO
Chey Jurado ‘RAÍZ’
Patricia Hastewell ‘EL BALL DE LES CIRERES’
Javito Mario & Chey Jurado ‘SAMSARA’
Tiquets +INFO
Rosa Mari Herrador Montoliu & Emma Riba Santuré ‘BRAM’
Cine-Dansa
+ INFORMACIÓ
Segueix MUTS a instgram
ENTRADES