Des de Joventut s'impulsa una formació per a l'acompanyament emocional a la transició educativa

Fer el "salt" a l'Educació Secundària Obligatòria (E.S.O.), no és gens fàcil, i per aquest motiu, volem acompanyar-te, a tu com a jove/a i als teus adults de referència. Et convidem doncs, a participar d'aquestes 5 sessions a càrrec de la Laia Cano.

Al llarg de l'evolució i creixement dels infants, hi ha certes etapes que són especialment sensibles i complexes pel que suposen de trencament més o menys intens amb l'etapa anterior. Una d'aquestes etapes més "trencadores" és el pas de l'ensenyament primari cap a l'ensenyament secundari, que coincideix, evolutivament parlant, amb una etapa amb grans canvis emocionals i físics (l'adolescència).

Els canvis són viscuts i patits per tot l'entorn més proper de l'adolescent com una etapa de desconcert, d'incertesa, de canvis sobrevinguts "de sobte" i que sacsegen fortament pares, mares, avis, àvies i mestres i educadors.

L'acció del projecte està pensada per ser dirigir cap a dues "poblacions":

Per una banda el mateix adolescent: fer un acompanyament emocional i informatiu; informant i posant en context teòric i real el que li està passant i el que li passarà ben aviat físicament. I paral·lelament, cal detectar aquelles emocions que tenen i senten, posar-los nom per, en una tercera fase, donar eines i recursos per poder les experimentar, treballar i aconseguirdominar les nosaltres a elles i no elles a nosaltres.

Per altra banda l'entorn més proper (pares, mares, tutors...): cal fer assessorament teòric (explicar què li està passant a l'adolescent física i fisiològicament) i des del coneixement, donar eines per tal de respondre de la forma més "adequada" o "tranquil·la" possible a les diferents situacions noves que anem vivint.

La metodologia de les sessions serà bàsicament participativa; és a través de la participació i l'experimentació, que els diferents conceptes es poden assimilar molt millor. A través d'experimentar, compartir i vivenciar el canvi és possible.
A l'inici de cada sessió hi haurà un recull de dubtes, comentaris o experiències viscudes a partir del que es va treballar a la sessió anterior. Després hi haurà una petita exposició teòrica de la temàtica a treballar; posteriorment (i en funció de la participació del grup o no...) es faran debats i/o dinàmiques participatives que ajudin a vivenciar la teoria.

Els horaris de les sessions seran:

  • Horari Jove/a: 16, 23 i 30 de juny de 17.30h a 19.00h.
  • Horari Adult: 15, 22 i 29 de juny de 20.00h a 21.30h.

Temporalització:

  • Cada grup (famílies i joves) té programades tres sessions el juny i dues el setembre/octubre a decidir amb el mateix grup de participants.
  • Cada sessió és d'una hora i mitja.

PER A FER LA INSCRIPCIÓ HO PODEU FER DE DUES MANERES:

  • Presencialment: matins de dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h a les oficines de l'ajuntament de L'Esquirol o tardes de 16.00 h a 20.00 h al Punt Jove.
  • Telemàticament: a través d'aquest enllaç: https://forms.gle/nCfw1Lxn8g59EX436

SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ, US PODEU POSAR EN CONTACTE AMB NOSALTRES!

joventut@lesquirol.cat o 938568000