Cap pneumàtic al Collsacabra

El proper dijous dia 10 de novembre, els tres ajuntaments del Collsacabra organitzen una jornada per a la recollida de pneumàtics usats per a tots els veïns, i en especial per a tots els pagesos, agricultors i ramaders del Collsacabra per tal de poder retirar el màxim de pneumàtics usats i inservibles de les seves masies. Els tres ajuntaments del Collsacabra: l’Esquirol( l’Esquirol, Cantonigròs, Sant Martí Sescorts, Sant Julià de Cabrera), Rupit i Pruit, i Tavertet, amb aquesta iniciativa, que volen que s’estengui per a tot el territori, pretenen iniciar una col•laboració colze amb colze amb els pagesos, apropant-los i facilitant al màxim la retirada i gestió futura del reciclatge de tots aquells pneumàtics que han anat emmagatzemant durant molts anys, entregats la majoria d’aquests pels tallers mecànics, i que avui en dia constitueixen un residu contaminant per el medi natural que pot arribar a considerar-se un abocament penat.
Aquests jornada està programada dins els actes de la Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra que es celebra del 5 al 13 de novembre. Els tres municipis del Collsacabra abasten 100 hectàrees de l’Espai Natural Protegit del Collsacabra. Amb aquesta actuació també es vol deixar constància de la fragilitat del medi on ens trobem i de la necessitat constant d’estar alerta amb els abocaments incontrolats i els residus que generem.
El punt d’entrega i recollida dels pneumàtics es realitzarà al camp de futbol municipal de l’Esquirol (zona esportiva) obert des de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda, el dia 10 de novembre. Tots els pagesos, ramaders i agricultors que ho desitgin i a un preu bonificat tenint en compte l’excepcionalitat de la jornada, podran lliurar-hi els pneumàtics. També tots els veïns tindran l’oportunitat i de forma gratuïta d’entregar fins a 4 pneumàtics.
En el mateix sentit, i en motiu d’una reunió recent convocada per l’Ajuntament de l’Esquirol amb tots els pagesos del municipi, aquest consistori es va comprometre a buscar una solució als plàstics amb els quals molts ramaders actualment embolcallen les bales de palla, aquests plàstics son voluminosos i difícils de recollir i gestionar-ne el seu reciclatge. Aquesta trobada amb els pagesos, que es repetirà al llarg de la present legislatura, ha de servir per explicar i trobar solucions a totes les inquietuds del sector, molt present a tot el territori del Collsacabra.