Cantonigròs commemora el 75è aniversari del Concurs Parroquial de Poesia
Recordar aquests fets tan rellevants que es van esdevenir el 1944 a Cantonigròs en mans de Joan Triadú i Jordi Parcerisas juntament amb el suport de mossèn Feliu Vila i l’arquebisbe de Vic, ens demostra la dimensió que va representar aquest certamen per la cultura, però no tan sols pel Collsacabra, sinó pel nostre país. Celebrem que aquest grup de persones tingués el coratge i la tenacitat d’engegar un projecte tan important nadant a contracorrent, esquivant obstacles i imposicions i que acostés al municipi personalitats tan rellevants de la cultura catalana.
L’acte commemoratiu s’havia de fer l’any passat, any del 75è aniversari, però la pandèmia va obligar a posposar-lo. Finalment, el dissabte 3 de juliol es va poder celebrar la commemoració amb una missa solemne presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova; l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, i l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler.
Van inaugurar l’acte el mossèn Castanyé, rector de Cantonigròs i l’alcalde de l’Esquirol, Àlex Montanyà; comptant amb la presència del president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez i Lluís Cerarols, director dels Serveis Territorials de Catalunya Central.
L’acte també va comptar amb la conferència Una activitat de represa cultural reeixida: el concurs parroquial de poesia de Cantonigròs i la festa literària del Collsacabra (1944-1968), de Ramon Pinyol, un recital de poesia amb la veu de Blanca Busquets, Carles Duarte i Joan Crosas; l’actuació musical del grup Safareig, la inauguració de l’escultura-pupitre commemorativa creada per l’artista Alícia Casadesús, una exposició de fotografies de la memòria fotogràfica del poble realitzada per Carles Comella i una ofrena floral a la tomba de Joan Triadú, tot recordant el centenari del seu naixement.
Totes les fotografies són propietat de José Pecci