Canicròs del Collsacabra

El diumenge 17 d'ctubre es va celebrar la 3a edició del Canicròs del Collsacabra, activitat inclosa al festival CollsacabraViu.

Hi van participar 90 corredors i corredores en les categories de Màster, Senior, Veterà, Junior més la modalitat de gossos de raça petita <15kg. En total 5 categories.

20 participants al treeking caní que van recórrer la mateixa ruta fora de cursa.
La novetat d'aquest any ha estat el CanicròsXic, on hi han participat nens i nenes des de dos anys fins a sis anys acompanyats d'un adult, en un recorregut adaptat a ells.

Podi absolut femení

  1. Tamara Willems
  2. Bàrbara Badosa
  3. Ingrit Sole

Podi abdolut masculí

  1. Marcel Raymundi
  2. Javier Torres
  3. Xavier Masramon

El Canicròs no és córrer lligats a un gos sinó una modalitat esportiva derivada del mushing on un binomi format per un ca i un humà corren junts en plena sintonia. Els dos són atletes i entrenem junts i separadament per un objectiu comú que és en primer lloc, gaudir d'aquesta connexió mútua en plena natura.
Per participar cal passar un control veterinari on es comproven les condicions psicomotores el ca, l'ús d'un equip reglamentàries i s'exigeix un tracte de cura i respecte impecable als atletes canins. Maltractaments verbals o físics vers l'animal no són acceptats.