Campanya contra la presència del mosquit tigre al nostre municipi

Aquest dissabte 24 d’abril es va fer la presentació de l’estudi sobre la presència de mosquits tigres al nostre municipi que l’Ajuntament de L’Esquirol va encarregar a la Diputació de Barcelona l’agost de l’any passat.

Aquest extens estudi, a part de repassar antecedents generals, explicar la biologia del mosquit i analitzar riscos genèrics, també ha fet un important treball al nostre territori per fer un diagnòstic de la situació actual d’aquests culícids. Aquests treballs diagnòstics s’han fet en els espais naturals, periurbans i zones urbanes.

A part de les conclusions que s’exposaran a la presentació, l’informe també inclou uns protocols per minimitzar la presència d’aquesta espècie. Aquests protocols contemplen accions físiques d’aplicació als llocs on proliferen més aquests insectes i accions culturals per conscienciar a la població de canviar els hàbits que puguin afavorir la proliferació del mosquit tigre.

A la pista de la Cooperativa s'ha instal·lat una exposició informativa i monogràfica sobre el mosquit tigre amb informació general d'aquesta espècie, de com s'expandeix pel nostre país, quin és el seu hàbitat, què podem fer per frenar la seva expansió...

Podeu descarregar l'estudi en format PDF clicant l'arxiu de final de pàgina.

Adjunt noticia: PDF icon Download informe_diagnosi_entomologica_culicids_esquirol.pdf (3.6 MB)