Aprovat el projecte d’obra pública de la urbanització del carrer Jaume Pons de l’Esquirol

Jaume Pons i Jufré, l’Esquirol, 24 de març de 1918 -10 de desembre del 1983, va ser un músic osonenc, intèrpret de trombó i fiscorn, i compositor, especialment de sardanes. Fou autor de ballables, caramelles i himnes. Va escriure el poema simfònic per a cobla i timbales El fill pròdig (1962), i se li atribueixen 115 sardanes.

En el Ple Extraordinari del dia 11 de juliol es va aprovar el projecte executiu d’obra municipal titulat PROJECTE D’EXECUCIÓ DE LA URBANITZACIÓ DEL CARRER JAUME PONS, amb un pressupost d’execució per contracta de 182.173,38 euros (IVA vigent inclòs), redactat per encàrrec de l’Ajuntament, per l’arquitecte sr. Marc Rifà Rovira.

El consistori va aprovar per unanimitat el projecte per a la urbanització del carrer Jaume Pons que actualment es troba sense urbanitzar i és lloc de pas de vehicles cap al carrer del Puig i a la zona esportiva del pavelló i piscines municipals. Com a pas previ a la seva aprovació inicial, el consistori va convocar a tots les veïns afectats per presentar-los el projecte, i així poder debatre possibles modificacions. Arran d’aquestes reunions es va acabar de perfilar el projecte que dona com a resultat la millor solució per a l’entorn. El projecte preveu, entre d’altres, la construcció d’un vial en un únic sentit, el soterrament de les línies elèctriques existents, una zona d’aparcament per a 30 vehicles i un espai enjardinat.

Es preveu que les obres s’iniciïn durant la tardor i tinguin una durada màxima de 4 mesos. El pagament de l’obra anirà a càrrec de l’ajuntament en un 50% i del veïns, a través de contribucions especial, per a l’altre 50%.