Amb l'empenta de la renovació del camp de futbol, el Corcó AE inicia una campanya per a ampliar la plantilla de jugadors

Amb el lema VINE A JUGAR AMB NOSALTRES, JUGA AL CORCÓ, l'Associació Esportiva Corcó capta nous jugadors per ampliar les plantilles dels equips de les diferents categories de l'entitat. L'esquer principal és la remodelació del camp de futbol municipal de l'Esquirol, que la temporada que ve comptarà amb millores a les instal·lacions i amb la implementació de gespa artificial al terreny de joc.

El novembre passat, el consistori va presentar públicament als veïns la remodelació integral del camp de futbol municipal.

El municipi de l'Esquirol té tres camps de futbol on es juga regularment: el camp d'herba natural de Cantonigròs, el camp de terra de Sant Martí Sescorts i el camp de terra de l'Esquirol. Actualment, l'AE Corcó és l'únic club amb equips de futbol base de la comarca d'Osona que juga en un camp de terra. El club compta amb cinc equips: benjamí, aleví, cadet, juvenil i el primer equip, que juga a quarta regional.

La sala de Plens de l'Ajuntament va ser el lloc escollit per presentar el projecte executiu de la remodelació del camp de futbol de l'AE Corcó de l'Esquirol. Unes obres de remodelació integral que es preveuen portar a terme durant el 2018. L'acte va comptar amb la presència de Xesco Garcia, President de l'AE Corcó, de l'Àlex Montanyà, Alcalde de l'Esquirol i de Ferran Martínez, Regidor d'Esports. Els veïns i els socis del club de futbol que van omplir la Sala van escoltar la presentació del treball que va anar a càrrec de l'arquitecte Marc Rifà i del gerent de Top Consulting Esportiu, Ignasi Senabre, a qui durant l'any 2016 el consistori els va encarregar el projecte. Durant aquest darrer any, l'equip de govern ha mantingut reunions periòdiques amb la Junta de l'AE Corcó i els redactors del treball per tal de consensuar el millor projecte que encaixi no tan sols amb les necessitats esportives de l'entitat sinó també que satisfaci l'entorn educatiu de l'Escola El Cabrerès en tant que el camp de futbol s'utilitza també com a pati de l'Escola.

El projecte preveu l'enderroc dels vestuaris i el local social actuals, i els murs de formigó al voltant del camp. El nou accés al camp, sense deixar de fer servir l'accés pel carrer Osona, es preveu pel carrer del Puig, i és per això que aquests nous accessos permetran als jugadors fer servir els vestuaris del Pavelló Municipal inaugurat l'any 2011. Tanmateix, el pavelló, també es podrà utilitzar com a local social de l'entitat fins que no es construeixi el nou. La remodelació preveu ampliar les mides del camp que es farà de gespa artificial de 40 mm farcida amb cautxú EPDM reciclat que és el que s'utilitza com a terra en els parcs infantils. El projecte també preveu com a mesura pionera la col·locació de la gespa sobre una base elàstica o base amortidora feta amb espuma de poliuretà que permet un millor drenatge i reté la humitat. Aquesta superfície permetrà un ús polivalent del nou espai. L'aprovació del projecte i la licitació de les obres es faran durant el mes de gener del 2018 perquè aquestes estiguin acabades durant l'agost, d'aquesta manera el club podrà estrenar les noves instal·lacions la temporada 2018-2019.

Aquesta remodelació forma part d'un projecte més ampli de reforma i adaptació de tota l'àrea de lleure d'aquesta zona de l'Esquirol, que afecta el Carrer Jaume Pons, La Pollancreda, el pati de l'Escola i les piscines municipals. Una reforma que a mitjà termini està orientada a unir el centre del poble amb la zona educativa i esportiva de l'Esquirol.