Àlex Montanyà, Alcalde de l'Esquirol, nou conseller delegat de Turisme al Consell Comarcal d'Osona

El nou pacte de govern entre les formacions d'ERC, CiU i IDO anunciat el passat 10 de novembre ha conclòs amb el nomenament d'Àlex Montanyà (ERC), Alcalde de l'Esquirol, com a nou conseller delegat de Turisme al Consell Comarcal d'Osona.
Des d'aquest mes de novembre ERC, CiU i IDO conformen un nou pacte de govern al Consell Comarcal d'Osona, acordat arran de la situació política que viu el país i pel posicionament adoptat per la formació del PSC respecte a l'acció del govern espanyol.
L'aprovació per part del Senat de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola amb els vots favorables del PP, PSOE i Ciudadanos, les conseqüències directes d'aquest fet en el cessament de tot el Govern de la Generalitat, així com l'assumpció de les seves funcions per part del Govern de l'Estat, la dissolució del Parlament de Catalunya i la convocatòria d'eleccions ha fet que les diferents formacions polítiques s'hagin deixat de sentir còmodes amb el pacte forjat el 2015.
Si bé és cert que la principal raó de ser del pacte inicial de govern del Consell Comarcal d'Osona es basava en la no politització de la institució i en l'aposta ferma per potenciar la prestació de serveis als municipis, ERC i IDO han volgut replantejar el pacte signat el 2015 i juntament amb CiU han considerat que les circumstàncies excepcionals del moment han fet insostenible el manteniment dels acords.
Totes les formacions que han format el pacte de govern fins ara han volgut deixar constància de la bona col·laboració i el treball en equip de tots els consellers i conselleres que han format part de l'equip de govern. De fet, el pacte de govern ha permès avançar en la mancomunació de diversos serveis comarcals i en l'execució de noves infraestructures supralocals, amb un treball en equip sempre amb el màxim respecte i lleialtat mútua.
Les formacions signants del nou pacte van acordar la sortida del govern dels consellers i conselleres del PSC al llarg del mes de novembre. Així, es farà un traspàs que no afecti en cap cas el funcionament dels serveis i accions del Consell Comarcal.
Totes les forces polítiques que han conformat el pacte han manifestat la voluntat de mantenir el diàleg i la col·laboració així com el compromís que aquests canvis continuïn garantint el bon funcionament tècnic i desenvolupament dels serveis comarcals.