8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Cartell vaga, dia de la dona

De nou, el 8 de Març de 2019, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i que impregna els 365 dies de l’any i a totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat. Cal que treballem dia a dia per garantir que els drets de les dones, siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància.

Tot i els avenços realitzats, les desigualtats i les discriminacions cap a les dones encara estan presents i són massa punyents alhora. Les situacions de vulnerabilitat envers les dones són cada cop més evidents.

Les dones pateixen una major precarietat laboral donant com a resultat una feminització de la pobresa i un atemptat contra l’independència personal d’aquestes, entre d’altres. De fet, un estudi recent d’Enginyeria Sense Fronteres fa evident que 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones. Però la discriminació no queda aquí. Més d’un 70% dels contractes a temps parcials ho són de dones. I en aquesta mateixa línia l’Observatori Dona i Empresa assenyala que més del 70% de les empreses no tenen cap dona als seus Consells d’Administració. Això contrasta amb l’àmbit educatiu, on les dones representen el 60% de les llicenciades i en canvi els càrrecs de més rellevància, en tots els sectors, continuen sent ocupats majoritàriament per homes. El sostre de vidre doncs, encara no s’ha trencat i segueix limitant les possibilitats de realització de les dones.

Segons l’últim informe de govern, la bretxa salarial entre homes i dones se situa en un 23,4% a Catalunya. Al País Valencià i a les illes en un 25,5% i un 16,33%, respectivament. Considerem que és un tema fonamental sobre el qual hem d’incidir per eradicar-la.

Cal que treballem per impulsar la corresponsabilitat entre dones i homes. Cal un compromís de tirar endavant polítiques de conciliació de la vida laboral, personal i familiar per garantir que les dones tinguin dret a gaudir de temps de lleure i participació en igualtat de condicions que els homes. També és important replantejar els permisos de maternitat i paternitat apostant per permisos iguals i intransferibles. A més, cal seguir treballant per implantar al nostre país uns horaris més racionals.

Cal seguir reivindicant el dret com a dones a decidir sobre el propi cos i el dret a una maternitat lliure i segura, vetllant també perquè les dones joves de 16 i 17 anys puguin exercir aquest dret lliurement. Els darrers mesos hem seguit amb preocupació el tractament judicial, polític i mediàtic de casos de violacions que posen de nou el focus sobre les dones i no tant sobre els agressors. També cal denunciar públicament els casos d’agressions sexuals que han sortit a la llum pública i continuarem treballant per prevenir els casos d’assetjament i /o violació, per reparar les víctimes i castigar-ne els autors.

També cal estar vigilants amb aquelles campanyes publicitaries que discriminen per raó de sexe i que utilitzen el cos de les dones com a reclam. Perquè la cosificació és una altra forma de masclisme i les dones no som objectes.

Apel·lem a la mobilització a favor dels drets de les dones, avui i cada dia de l’any, per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària de dones i homes lliures.

Dones amb tots els drets!