TALLER DE FOTOGRAFIA DE CARRER amb RAFA BADIA

Pista de la Coope, carrer Major, 83 - L'Esquirol

dissabte, 14 octubre, 2023 - 10:00

14 i 15 d'octubre

Taller teoricopràctic presencial de 8 hores repartides en dos dies destinat a introduir als participants en les tècniques i recursos aplicats a la fotografia de carrer. Explicació sobre el terreny tant dels temes a resoldre, com de les diferents estratègies que s'han d'utilitzar per a fotografiar persones, activitats i elements materials presents en l'espai urbà.


Programa del taller

Dissabte dia 14

  • Matí, de 10 a 14 h: Sortida per la ciutat de Vic, en un recorregut guiat pel professor. Després de la informació inicial (consells, estratègies i trucs per a aconseguir imatges concretes) els participants realitzen imatges atents a les indicacions i correccions insitu per part del docent.
  • A les 14.00 h: Parada per a menjar alrestaurant Bona Teca de L’Esquirol(menú 20€ amb entrants, 1r, 2n postres,beure i cafè)
  • Tarda, de 16.00 a 18-00 h: Activitat complementaria al taller , xerrada sobre fotografia de carrer, nocions i referents en la història d'aquest gènere fotogràfic. (només pels participants del taller)
  • A les 19 h: Xerrada “Leica és un nom de dona” Recorregut pels temes de les principals fotògrafes de l'anomenada “edat d'or de la fotografia documental” entre 1930-70; així com una reflexió sobre si existeix o no una aproximació pròpia de gènere en foto-reportatge. (Obert a tothom)
  • A les 20 h: Lliurament de premis del concurs CFIC-2023.

Diumenge dia 15

  • Matí de 10.00 a 14.00 h: Visionat i valoració en sala de les imatges realitzades per cada participant durant el matí del dissabte. Amb una selecció d’aquestes fotografies, es farà una edició conjunta i acordada de les millors fotos, a fi de crear un slideshow d'autoria compartida.

RAFA BADIA

Rafa Badia és un fotògraf, editor gràfic i professor de fotografia espanyol, sent un dels grans referents en narrativa fotogràfica, fotografia documental i fotografia urbana i de carrer. Com a fotògraf ha col·laborat en la secció de viatges d'El País entre 1988 i 1995; el seu treball d'autor se centra des de 1995 sobre la ciutat de Barcelona, de la qual ha publicat dos fotollibres, A Barcelona (2009) i Barcelona Blues (2015). També ha publicat Años en Plata (2021), que recull les seves primeres imatges viatgeres en blanc i negre.

Destacar també la seva activitat docent que ve desenvolupant des de 2002 fins a l'actualitat impartint cursos, tallers i conferències a les escoles de fotografia Grisart, IEFC, Blackkamera i Ruido, i en la Universitat Autònoma de Barcelona i en el CITM de la Universitat Politècnica de Catalunya

Preu del taller: 35€

Insripció i pagament a les oficines de l‘Ajuntament de L‘Esquirol

(laborables de 9 a 14 h)

o ON-LINE al següent botó d'enllaç

INSCRIPCIÓ I PAGAMENT