Presentació del llibre "Ara sí, t'estimo tal com ets"

Bar La Coope, Carrer Major, 83, L'Esquirol

divendres, 24 setembre, 2021 - 20:00

Ara sí, t’estimo tal com ets, el llibre sobre malalties minoritàries en la infància que es presentarà el dia 24 a l’Esquirol

La Cooperativa de L'Esquirol acollirà la presentació, on assistiran la Carolina Moreno i la Conxita Luna, les dues autores del llibre.

Ara sí, t’estimo tal com ets tracta sobre el procés de d’acceptació d’infants amb malalties rares, i és el colpidor recull de cartes que la Carolina (la filla de la qual és diagnosticada amb una malaltia minoritària greu) i la Lluna (la seva amiga i psicòloga) s’escriuen durant tres anys a partir de la notícia del diagnosis. Les il·lustracions són de la Blanca Gimeno Capmany, i el pròleg està escrit conjuntament per l’Anna Forés (pedagoga i escriptora) i la FEDER (Federació Espanyola de Malalties Rares). El llibre, que ha estat editat per Neret Edicions amb la col·laboració de la Fundació Columbus, es presentarà el dia 24 a les 8 de la tarda a la Cooperativa de l’Esquirol. L’acte comptarà amb la presència de les dues autores, juntament amb l’Aina Sastre (escriptora) i la Marina Gil (cantautora).

Ara sí, t’estimo tal com ets explica el procés de la Carolina, que als trenta-dos anys va donar a llum a la seva segona filla, la Irai. Tenia clar que volia gaudir de la maternitat i havia organitzat cada detall, però la vida va decidir uns altres plans per ella i per les expectatives que havia posat en la seva filla. A l’any d’haver nascut, la Irai va ser diagnosticada amb una malaltia minoritària greu. Aquest fet va trasbalsar el món emocional de la família i de l’entorn proper. Enmig d’aquest tsunami emocional, la Carolina va trobar la manera d’agafar aire enviant correus a cor obert a la Lluna, que la va acollir i acompanyar a cada fase del camí, abraçant els seus sentiments i omplint de recursos la seva motxilla.

Ara sí, t’estimo tal com ets és, en poques paraules, el relat d’un dol per la pèrdua de la salut d’una filla. Una història commovedora expressada amb molta honestedat que, des de l’òptica d’una mare, trenca amb els tabús i els tòpics relacionats amb les malalties rares a la infància. Un recordatori que la vida és un constant aprenentatge.