Festivalet del Collsacabra 2022

Cantonigròs

dissabte, 16 juliol, 2022 - 17:30

Torna el Festivalet del Collsacabra a Cantonigròs.

La primera actuació d’aquesta edició serà davant de la casa del Carrer Major 34 on s’hi inaugurarà el mural D’anada o de tornada fem trobada pintat per Reskate Arts & Crafts i l'actuació musical anirà a càrrec de la banda Brass the Gitano, que faran un passant fins al porxo de les antigues escoles de nens. En aquesta zona verda hi haurà l’actuació de la cantautora cantonigrosenca Mariona Vilar amb bel seu projecte artístic Miona que ens presentarà el seu nou disc Vaivén. Després d’una altra actuació de Brass the Gitano, l'artista osonenc Santi Carcassona i la banda de Verge Santa presentarà el seu nou projecte Ouiea! a l’escenari de la pista. La banda Brass the Gitano tornarà a actuar pels carrers de Cantonigròs i acabarem la nit amb l'actuació de Joan Garriga i el mariatxi galàctic a l'escenari de la pista.

  • Servei de barra i entrepans a càrrec de la Comissió de Festes de Cantoni.

Organitza l'Ajuntament de L'Esquirol amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Cantonigròs.

Actuacions: 


Programa:

17:30 h – Inauguració del mural D’anada o de tornada fem trobada de Reskate Arts & Crafts

  • C/ Major, 34

18 h – Cercavila amb Brass the Gitano

  • Recorregut: del nou mural a l’antiga escola de nens.

18:30 h – Miona presenta Vaivén

  • Porxo de l’antiga escola de nens.

19:30 – Brass the Gitano

  • Exterior de l’antiga escola de nens.

20 h – Verge Santa presenta OUIEA amb Santi Carcassona

  • Carpa de la pista

21 h - Brass the Gitano

  • Zona de la barra

22 h - Brass the Gitano

  • Del Carrer Major / Camí Reial a la carpa de la pist

23 h – Joan Garriga presenta Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic

  • Carpa de la pista

D’anada o de tornada, fem trobada

17:30 h - C/ Major, 34

Inauguració del mural “D’anada o de tornada fem trobada” de Reskate Arts & Crafts. La representació d’una cabra rodejada d’orenetes que van i venen representant la identitat de Cantoni: Un lloc de pas però també de grans trobades. Locals i visitants conformen aquest poble que va ser seu d’esdeveniments com el Concurs Parroquial de Poesia o del Festival Internacional de Música entre d’altres. Les branques de boix ornamenten l’escena amb un gest circular reforçant la idea de regeneració. La intervenció s’integra bé amb l’entorn gràcies a uns tons suaus i naturals, fent que sembli que forma part del lloc des de fa molt temps.


Brass The Gitano Band

18 h - Recorregut: del nou mural a l’antiga escola de nens.

19:30 h - Exterior de l’antiga escola de nens.

21 h - Zona de la barra

22 h - Recorregut: del Carrer Major amb Camí Reial a la carpa de la pista

La proposta musical de BRASS THE GITANO BAND, és el format per músics de carrer d'una potent banda que barreja el so de la festa popular amb els ritmes més moderns que ens han arribat d'altres cultures. S'aconsegueix així un divertit mestissatge com a resultat i animat per un actor que ens ajuda a reinterpretar i ballar els temes proposats.


VAIVÉN - Miona

18:30 h - Porxo de l’antiga escola de nens

La cantautora cantonigrosenca va debutar en el projecte pròpi «Miona» el 2019 amb «Cançons que curen» i ara ens presenta el seu nou disc «Vaivén».
Acompanyada del músic i productor Ferran Orriols, Miona reafirma la seva identitat musical i ens convida a un recorregut d’autoconeixament on explora el vincle amb la natura, l’experiència de la feminitat i el balanceig del «Vaivén» de la vida.
La música i lletras de la Miona ens suggereixen un punt de trobada entre la senzillesa i la profunditat, un lloc particular i universal, essencial i passatger. La versatilitat i estil personal de Miona evidencien la riquesa i autenticitat d’aquesta proposta que segur no deixarà indiferent les emocions dels espectadors.


OUIEA! - Verge Santa

20 h - Carpa de la pista

Verge Santa és el nou projecte del polifacètic músic Santi Carcasona,  amb moltes ganes de jugar amb la riquesa i l’ús de la llengua catalana; de posar-la en valor; i amb un caràcter despreocupat, fresc i temperadament mamarratxo, el projecte veu la llum a l’abril de 2021 amb Polvos de talk. Una peça que és un joc de paraules continu entre l’anglès i el català. Al maig de 2021 apareix l’EP OUIEA  amb 5 cançons monovocàliques (la lletra de cada peça està escrita utilitzant una única vocal). Al directe d'OUIEA, Verge Santa interpreta totes les seves cançons publicades i completen el repertori interpretant algunes adaptacions decididament poca-soltes de cançons de Kate Perry o Siniestro Total, i també revisen quatre cançons de l’etapa anterior a Pësh.


JOAN GARRIGA I EL MARIATXI GALÀCTIC - Joan Garriga

23 h - Carpa de la pista

Fundador de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-Fú, Joan Garriga és una figura clau per entendre l’evolució de la música popular del segle XXI feta a Catalunya. Després de compondre i interpretar en directe la banda sonora dels dos darrers espectacles teatrals d’Oriol Broggi, el co-descobridor de la Rúmbia –barreja de rumba i cúmbia amb denominació d’origen vallesana- acaba de debutar al seu nom amb un àlbum que apunta a clàssic instantani.