Collsacabra Dansa

Pista de la Cooperativa, L'Esquirol

dissabte, 7 maig, 2022 - 19:30

Cap de setmana dedicat a la dansa.

Amb la participació dels professionals de la dansa del nostre municipi.

Doble sessió a partir de les 19.30 h

El Lloc

Zamdart Cia. de dansa (peça de 45 minuts)

Unravel

Àngel Duran (peça de 35 minuts)

Veure programació del 8 de maig

El Lloc

Reflexió escènica a propòsit del retorn

Zamdart | Art i Tradició

La coreografia que presentem va començar a prendre cos el gener del 2019,i el seu procés de creació va finalitzatar a la tardor del 2021.

El resultat que us oferim, s'ha fonamentat en la recerca del significat de la Paràbola del fill pròdig, d’aquí l’epígraf Reflexió escènica a propòsit del retorn.

El Lloc, al·ludeix al punt on veritablement es produeix l’experiència del retorn. Després de perseguir durant molt de temps l’escarni de la vida en el context d'un món hostil, que es complau més aviat en l'escorça de les coses que en l'ametlla que s'hi amaga, hom recupera el vincle original, capgira el sentit creatiu, i reprèn enriquit, l’inici de la vida.

Hem cuinat lentament aquesta coreografia que ens agradaria definir com a Drama Litúrgic , en record de les representacions que van tenir lloc, i encara tenen, al llarg de l'any a Catalunya.

Interpretació: Rosa Baroy Sanchez, Elisabeth Duran Canal, Eduard Duran Puig i Laia Sadurní Llongueres

Guió: Eduard Duran Puig

Simbologia Gestual: Laia Sadurní Llongueres

Coreografia:  Elisabeth Duran Canal
 


Unravel

Una dicotomia entre modernització i deshumanització

Àngel Duran

Inspirada en la figura de l’obrer tèxtil i a partir dels testimonis dels treballadors de les filatures, UNRAVEL qüestiona la dicotomia entre modernització i deshumanització, entre l’automatisme de les accions i el comportament humà. En aquest projecte s’exposa la fragilitat humana desteixint la memòria col·lectiva d’una generació, de la qual som hereus, com el fil perfectament trenat format per mil fibres de cotó.

Mitjançant el context de filatures, industrialització i en definitiva una part important de la nostra història, es vol contraposar les dues cares de el progrés. Una dicotomia present i transversal en moltes societats i cultures diferents. Inegablamente, es tracta d’un context amb les seves llums i
amb les seves ombres que ens brinda l’oportunitat d’aprendre d’on venim així com d’entendre el que altres societats viuen en el present.

Així mateix, en tant que les condicions laborals i de vida no eren fàcils; va ser un fenomen sociocultural i econòmic revulsiu que malgrat tot va canviar les generacions que han vingut. En aquest sentit és important desfilar la memòria amb els seves foscors per veure també les llums.

Aquesta peça, de rigor històric, navega entre temes tan actuals com les condicions laborals i de gènere oferint una representació a través d’un prisma contemporani.

Direcció i interpretació: Àngel Duran

Disseny d’il·luminació: Xavi Moreno

Disseny sonor: Pep Vilaregut

Assistent de direcció: Laura Alcalá

Assessorament coreogràfic: Mario García Saez

Acompanyament a la producció: Elclimamola

Assessorament de contingut: Marina Cirera Gaja

Fotografia i vídeo: Pep Duran

Una coproducció de Dansa Metropolitana de Barcelona