Collsacabra Creix: Fem Mandales

Pista de la carpa, Cantonigròs

dissabte, 22 abril, 2017 - 11:00

Ens diem Gra de Sorra, i amb aquest taller, el que pretenem és només això, ser aquell gra de sorra que va sumant en el camí del creixement.

Avui, per celebrar el dia mundial de la Mare Terra, tots junts crearem un Mandala, independentment de la nostra raça o religió, de les nostres creences, del fet que siguem grans o petits, homes o dones... El Mandala té una funció unificadora i és també un instrument de concentració

Per una estona us proposem que us oblideu de tot i us deixeu endur pel procés creatiu.
Cooperant, co-creant, essent solidaris, respectant tant el nostre propi procés com el procés dels altres.

Cal tenir en compte que el més important no és el resultat final, sinó el procés i la intenció. D'altra banda, quan estigui acabat, el desfarem entre tots en dansar-hi a sobre.

Pel que fa al funcionament de l'activitat, abans de començar farem una demostració i veureu com fem servir les paperines, amb la sorra de colors per dibuixar, després us podeu anar afegint tenint en compte que s'ha de treballar sempre del centre cap a fora, per no trepitjar-lo.

Us animem a participar i a deixar el vostre "gra de sorra"

                                                        Creació de Mandales

http://carovonarend.blogspot.com.es

Mandala, literalment cercle o roda en sànscrit, és un dibuix o pintura amb trets geomètrics que es desenvolupa a partir d'un punt central fins a formar una figura circular o concèntrica, de manera que tot el dibuix està subordinat i equidistant respecte d'aquest punt central.

Simbolitza l’univers i representa un tot i una unitat alhora.
El seu objectiu és servir d'instrument de contemplació i de concentració.
Te una funció unificadora.

Moltes de les figures que composen la vida són circulars o esfèriques: Les cèl·lules, una flor, un cargol, els planetes, el sistema solar, les galàxies... són mandales.
D’altre banda, la majoria de tradicions tenen configuracions mandàliques com podem observar en l’art sagrat Hindú i Budista, la mandorla de l’art Cristià medieval, els rosetons en les esglésies gòtiques, els diagrames dels indigenes de Nord Amèrica i d’altres.

“Si orientes el teu cor cap al centre, res et serà impossible”  -Bouddha-